
Zemiakové placky s kuracím soté
Suroviny
Soté
- 1 červená cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- slnečnicový olej
- 1 kg kuracích pŕs
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 250 g hnedých šampiňónov
- 2 červené papriky
- ½ lyžičky mletej rasce Kania
- ½ lyžičky mletej červenej papriky Kania
- voda na podlievanie
- 1 lyžica zemiakového škrobu
Zemiakové placky
- 1 kg zemiakov
- 3 lyžice kyslej smotany Pilos (12 %)
- 2 vajcia
- 3 lyžice hladkej múky Belbake
- 4 lyžičky majoránu Kania
- 3 strúčiky cesnaku
- čierne mleté korenie Kania
- soľ Kania
- slnečnicový olej
Potrebujeme
panvicu, strúhadlo
POSTUP
V panvici na rozohriatom oleji orestujeme cibuľu nakrájanú na drobno spolu s pretlačeným cesnakom. Nakrájané kuracie prsia na rezance prihodíme do panvice, osolíme, okoreníme a necháme restovať. Následne prisypeme rascu, mletú červenú papriku, nakrájané šampiňóny, červenú papriku, podlejeme vodou a necháme dusiť do zmäknutia. Pred koncom zahustíme zemiakovým škrobom rozpusteným vo vode a v prípade potreby dochutíme soľou a korením.
Zemiakové placky
Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme kyslú smotanu, vajcia, múku, majorán, cesnak, korenie, soľ a všetko spolu dôkladne premiešame. V panvici na rozpálenom oleji placky opražíme z obidvoch strán a môžeme servírovať.