0
1
Rump steak s pažítkovou omáčkou

Rump steak s pažítkovou omáčkou

2 h 30 m
4 porcie
  • 4 rump steaky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 100 g mrkvy
  • 70 g petržlenu
  • 70 g zeleru
  • 60 g stopkového zeleru
  • 4 menšie cibule
  • 5 bobkových listov Mikado
  • 5 guľôčok celého čierneho korenie Kania
  • 5 guľôčok nového korenie Mikado
  • 60 g masla Pilos
  • 6 vajec
  • 30 g hladkej múky Castello
  • 80 g toastového chleba Rivercote + 3 plátky na prípravu omáčky
  • čerstvé mlieko Pilos (na namočenie chleba)
  • 100 ml hovädzieho vývaru
  • 100 ml rastlinného oleja Promienna
  • 4 lyžice nasekanej pažítky

Postup

Potrebujeme

  • tĺčik na mäso
  • potravinová fólia
  • kuchynský špagát
  • metlička na šľahanie
  • tyčový mixér
  • šľahací mixér

40 g mrkvy, 30 g zeleru, 30 g petržlenu nakrájame na tenké rezance a krátko ich oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať.

Zo zvyšnej koreňovej zeleniny, stopkového zeleru, bobkových listov, guľôčok celého a nového korenia a asi 1 l vody pripravíme vývar.

Neočistené cibule rozrežeme na polovice. Reznou stranou ich položíme na rozohriatu panvicu a opečieme dohneda (bez použitia tuku).

Umyté a osušené steaky narežeme, prikryjeme ich potravinovou fóliou a zľahka naklepeme. Každý plátok osolíme, okoreníme a naplníme oblanšírovanou koreňovou zeleninou. Opatrne zvinieme a zviažeme kuchynským špagátom.

Takto pripravené závitky aj s opečenou cibuľou vložíme do hrnca s vývarom a varíme na miernom ohni 60 minút domäkka. Hotové závitky vyberieme z vývaru na tanier, necháme trochu vychladnúť a odstránime z nich špagát.

Medzitým pripravíme maslové gnocchi (halušky). Mäkké maslo vyšľaháme metličkou do peny, osolíme, pridáme žĺtky a ešte raz vyšľaháme. Prisypeme múku a čerstvú strúhanku pripravenú z 80 g toastového chleba. Potom pridáme sneh z 2 bielkov a dôkladne premiešame. Takto pripravené cesto odložíme na 30 minút do chladničky. Z cesta tvarujeme gnocchi, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode asi 8 – 10 minút.

Na prípravu pažítkovej omáčky namočíme do mlieka 3 plátky toastového chleba. Do vyššieho pohára pridáme rozdrobené 4 vajcia uvarené natvrdo, vyžmýkaný toastový chlieb, osolíme, prilejeme hovädzí vývar a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Za stáleho miešania prilievame olej. Na záver pridáme nadrobno nakrájanú pažítku a premiešame.

Servírovanie

Uvarené závitky nakrájame na plátky a zľahka osolíme. Podávame ich s koreňovou zeleninou, maslovými gnocchmi a silným vývarom, ktorý sme získali varením mäsa. Pažítkovú omáčku servírujeme v samostatnej miske.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info