Marinovaný steak s medovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Rib Eye steaku
Marináda
- 4 lyžice olivového oleja Primadonna
- 2 lyžice worcesterovej omáčky Kania
- 2 lyžice sójovej omáčky Kania
- 1 lyžice balzamika Italiamo
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica medu
- šťava z ½ citróna
- 3 vetvičky rozmarínu
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
Medová omáčka
- 3 lyžice horčice Kania
- 3 lyžice medu
- 2 lyžice majonézy Kania
- Ešte budeme potrebovať:
- rukola
Potrebujeme
uzatvárateľné vrecko, gril
POSTUP
Marináda
V miske zmiešame olivový olej, worcesterovú omáčku, sójovú omáčku, balzamiko, pretlačené strúčiky cesnaku, med a citrónovú šťavu. Steak vložíme do uzatvárateľného vrecka, ktoré naplníme predpripravenou marinádou.
K marináde pridáme 3 vetvičky čerstvého rozmarínu. Vrecko uzavrieme, ingrediencie jemne vmasírujeme do mäsa a odložíme marinovať do chladničky na minimálne 4 hodiny. Namarinované mäso vyberieme, osušíme, okoreníme a osolíme z oboch strán. Na rozohriatom grile pečieme steak podľa preferencie a hrúbky. Na medium rare pečieme cca 3,5 minúty.
Medová omáčka
Horčicu zmiešame s medom a majonézou.
Servírovanie
Na tanier uložíme rukolu, na ňu na plátky nakrájaný steak a pokvapkáme medovou omáčkou.