
Pečená prepelica s bylinkami a strukovinovým ragú
Suroviny
Strukovinové ragú
- extra panenský olivový olej Primadonna
- 200 g šampiňónov
- 50 g cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- 250 ml vývaru z prepelice
- 400 g zmesi obilnín s quinoou a šošovicou Golden Sun
- petržlenová vňať
- 2 lyžice masla Pilos
Prepelica
- 4 prepelice
- sušený rozmarín
- rastlinný olej Vita D´or (na opekanie)
- 1 lyžica masla Pilos
Potrebujeme
panvicu
Postup
Strukovinové ragú
V hlbšej panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme na kúsky nakrájané šampiňóny. Tip: Šampiňóny môžeme nahradiť inými hubami v sezóne napríklad lesnými. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a krátko orestujeme. Osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom. Prisypeme zmes obilnín s quinoou a šošovicou a na miernom ohni za občasného miešania varíme. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a maslo na zjemnenie.
Prepelica
Z prepelíc vykrojíme prsia a stehná. Kostry a odrezky použijeme na prípravu vývaru. Mäso osolíme, okoreníme a stranu bez kože posypeme rozmarínom. Na rozohriatej panvici s olejom opečieme najskôr stranu s kožou, aby bola chrumkavá, potom otočíme a krátko dopečieme aj druhú stranu. Prsia môžu zostať jemne ružové. Na záver pridáme maslo a stiahneme z ohňa.
Servírovanie
Pečenú prepelicu s bylinkami a strukovinové ragú podávame v hlbokom tanieri ozdobené trochou petržlenovej vňate.