Rib Eye steak s restovanou paprikou
- 4 Rib Eye steaky Deluxe
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto Fine
- 100 g gorgonzoly Lovilio
- 60 g zmäknutého masla
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 2 červené papriky
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 hrsť čiernych olív bez kôstky Baresa
- 2 lyžice trstinového cukru
- asi 50 ml červeného vínneho octu Acentino
POTREBUJEME
- grilovaciu panvicu
Gorgonzolové maslo
Vlašské orechy opečieme nasucho na panvici. Potom ich nasekáme nadrobno. Gorgonzolu, zmäknuté maslo a nasekané vlašské orechy zmiešame v miske.
Steaky
Mäso ochutíme z oboch strán mletým čiernym korením. Pokvapkáme trochou olivového oleja a sprudka opečieme na rozpálenej grilovacej panvici do zlatohneda (asi 5 minút z každej strany). Potom stiahneme zo sporáka a na každý kus mäsa dáme veľkú lyžicu gorgonzolového masla, ktoré sa na teplých steakoch rozpustí. Podľa chuti môžeme mäso na záver osoliť.
Restovaná paprika s olivami
Papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky, cesnak nakrájame nadrobno a čierne olivy na štvrtiny. Na rozpálenú panvicu s trochou olivového oleja dáme restovať papriku. Osolíme a okoreníme. Keď paprika trochu zmäkne, pridáme nasekaný cesnak, olivy a ďalej restujeme. Keď je cesnak zlatistý, pridáme trstinový cukor a počkáme, kým sa rozpustí. Potom podlejeme trochou červeného vínneho octu, premiešame a ešte 2 – 3 minútky restujeme, aby sa ocot trochu odparil.
SERVÍROVANIE
Na tanier naložíme restovanú papriku a pridáme steak s gorgonzolovým maslom. Môžeme ozdobiť lístkami čerstvej mäty alebo bazalky.