Bravčové karé plnené balkánskym syrom
Plnené bravčové karé
- 600 g bravčové karé vcelku
- 200 g balkánskeho syra Pilos
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- olivový olej Primadonna
- šťava z 1/2 citróna
Šalát z červenej repy
- 2 červené cibule
- červené jablko
- 500 g varenej červenej repy
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- olivový olej Primadonna
- šťava z 1 citróna
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto
- 250 g kyslej smotany Pilos
- čerstvá bazalka alebo mäta
POSTUP
POTREBUJEME
- gril
- grilovacie kliešte
Plnené bravčové karé
Očistené mäso nakrájame na hrubšie plátky, ktoré v strede narežeme, aby vznikli kapsy. Kapsy naplníme plátkom syra. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom z obidvoch strán. Mäso grilujeme sprudka na rozohriatom grile približne 4 minúty z obidvoch strán. Počas grilovania ho môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom. Ugrilované mäso dochutíme citrónovou šťavou.
Šalát z červenej repy
Červenú cibuľu, jablko zbavené jadierok a repu nakrájame na tenké pásiky a preložíme do misky. Osolíme, okoreníme, ochutíme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Vlašské orechy orestujeme na grile, pridáme do misy a zľahka premiešame.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu šalátu. Pridáme kúsok mäsa, ktorý ešte pokvapkáme olivovým olejom. Podávame s vychladnutou kyslou smotanou v samostatnej miske. Jedlo dozdobíme lístkami bazalky alebo mäty