Domáci burger v tortille so syrom
Suroviny
- 800 g mletého mäsa mix
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja Primadonna
- 8 tortilla placiek Snack Day
- 480 g plátkov syra cheddar Milbona
- ½ ľadového šalátu
Dresing tisíce ostrovov
- 6 lyžíc majonézy Kania
- 4 lyžice kečupu Kania
- 50 g kyslej uhorky
- 30 ml nálevu z uhoriek
- ¼ červenej papriky
- ¼ žltej papriky
- ¼ zelenej papriky
- 35 g šalotky
- 30 ml brandy
- 20 ml octu
- kryštálový cukor Belbake
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- sušené čili
- 1 lyžička krupicového cukru
Potrebujeme
gril
POSTUP
Z mletého mäsa vytvarujeme mäsové placky, ktoré osolíme, okoreníme a zľahka potrieme olejom. V rozpálenom grile na 220 °C grilujeme z každej strany asi 3 minúty. Keď je mäso ugrilované, tortillu navlhčíme mokrou rukou a položíme na ňu 4 plátky syra, mäso, rezance ľadového šalátu a dresing tisíc ostrovov.
Dresing tisíce ostrovov
Majonézu a kečup dôkladne premiešame. Pridáme nastrúhanú kyslú uhorku, nálev z uhoriek, nadrobno nakrájané papriky, šalotku, brandy, ocot a podľa chuti cukor, soľ, korenie, prípadne aj čili a dôkladne premiešame. Necháme krátko odstáť, ochutnáme a dochutíme podľa potreby.
Servírovanie
Naplnenú tortillu najskôr preložíme na polovicu a potom znova na štvrtinu. Vytvoríme tak naplnený trojuholník, ktorý vložíme do grilu. Zapekáme v chladnejšej časti grilu z každej strany asi 2 minúty. Hotové ihneď podávame.