Pečené kuracie kúsky
- 1 kg kuracích stehenných rezňov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvé oregano
- olivový olej Primadonna
- šťava a kôra z 1 citróna
- 1 lyžička medu Maribel
- 3 bataty
- 1 hrsť orechov mix Alesto
- 150 g delaktózovanej kyslej smotany (20%)
POSTUP
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
- strúhadlo
- zapekaciu misu alebo plech
Umyté a osušené kuracie stehenné rezne nakrájame na menšie kúsky. Prikryjeme ich potravinovou fóliou a zľahka naklepeme. Potom kúsky preložíme do misky, osolíme, okoreníme, pridáme lístky oregana, 1 lyžicu olivového oleja, nastrúhanú citrónovú kôru a med. Premiešame a necháme chvíľu marinovať.
Očistené a osušené bataty nakrájame na menšie kúsky. Preložíme ich do misky, ochutíme soľou, korením a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame, aby boli všetky kúsky ochutené rovnomerne. Bataty potom preložíme do zapekacej misky, pridáme k nim marinované mäso, orechy a premiešame.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C približne 30 minút. Upečené kuracie kúsky pokvapkáme citrónovou šťavou.
Servírovanie
Pečené kuracie kúsky s batatmi a orechmi servírujeme s kyslou smotanou, dozdobené lístkami čerstvého oregana.