Grilovaný bôčik v sójovej omáčke
Suroviny
- 800 g bravčového bôčika bez kostí a kože
- 200 ml sójovej omáčky
- 2 lyžice strúhaného zázvoru
- 2 lyžice strúhaného cesnaku
- 3 lyžice trstinového cukru Belbake
- 2 červené cibule
- 8 lahôdkových cibuliek
- morská soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- restovaná cibuľka Kania
- 1 červená paprika
- 500 g uvarenej jazmínovej ryže Godlen Sun
Potrebujeme
- strúhadlo, gril, panvicu vhodnú na gril, kliešte
POSTUP
Bôčik marinujeme v pripravenej marináde zo sójovej omáčky, nastrúhaného zázvoru, cesnaku a trstinového cukru. Necháme odstáť v chladničke do druhého dňa.
Marinované mäso rukami zľahka očistíme a grilujeme v chladnejšej časti grilu, zatvoríme poklop a za priebežného otáčania pečieme asi 45 minút. Medzitým v grile na panvici zredukujeme zvyšnú marinádu, do ktorej následne vložíme opečené mäso.
V priebehu pečenia pridáme do grilu aj rozpolené červené cibule v šupke a na konci aj lahôdkové cibuľky.
Počas grilovania uvaríme ryžu podľa návodu.
Grilované lahôdkové cibuľky osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.
Servírovanie
Na veľký tanier uprostred stola naservírujeme pečený bôčik, pridáme obe grilované cibule, posypeme praženou cibuľkou a doplníme pásikmi červenej papriky. Podávame s varenou ryžou.