Pečené kurča s fazuľovými strukmi a slaninkou
- 1 kurča
- grilovacie korenie Mikado
- rastlinný olej Promienna
- 300 g zemiakov
- 150 g šošovice Cornfarm (namočenej vopred)
- 2 lahôdkové cibuľky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- čerstvá mäta
- 50 g anglickej slaniny na plátky Pikok
- 300 g mrazených fazuľových strukov Chira
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvá bazalka
- syr grana padano Lovilio (na posypanie)
Postup
POTREBUJEME
- plechovku od piva
- pekáč
Pečené kurča
Kurča umyjeme, okoreníme grilovacím korením, pokvapkáme rastlinným olejom a dôkladne votrieme do kože. Ochutené kurča „posadíme“ na plechovku od piva, v ktorej môžeme trochu piva nechať.
Tip: Do kurčaťa môžeme vložiť aj čerstvé bylinky podľa chuti.
Kurča na plechovke preložíme do pekáča a podlejeme trochou vody, aby sa počas pečenia mäso príliš nevysušilo. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C asi 2 hodiny. Počas pečenia podlievame výpekom a kontrolujeme, aby sa koža nepripálila. Po upečení kurča naporciujeme.
Tip: Pokiaľ pripravujeme jedlo pre väčší počet ľudí, môžeme jednotlivé časti kurčaťa piecť spoločnom pekáči.
Zemiaky so šošovicou
Zemiaky očistíme a varíme ich vo vriacej neosolenej vode. Chvíľu po tom, ako začne voda vrieť, pridáme vopred namočenú šošovicu a varíme spolu domäkka. Potom scedíme a roztlačíme. Pridáme lahôdkovú cibuľku nakrájanú na kolieska, soľ, trochu olivového oleja, nasekanú čerstvú mätu a premiešame.
Fazuľové struky so slaninkou
Na rozpálenej panvici s olivovým olejom opečieme slaninu. Pridáme k nej uvarené a odkvapkané struky, okoreníme a môžeme aj zľahka osoliť. Potom primiešame nakrájanú bazalku a posypeme nastrúhaným syrom grana padano.
Servírovanie
Kurča podávame naporciované, roztlačené zemiaky so šošovicou a fazuľové struky so slaninou v samostatných miskách.