Pečené morčacie stehná s tekvicou Hokkaido
- 2 spodné morčacie stehná
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- čerstvý tymian
- čerstvý rozmarín
- 100 ml suchého bieleho vína
- 1 cibuľa
- 2 - 3 strúčiky cesnaku
- 1 tekvica Hokkaido
- 1 štipľavá paprička
- 100 g cherry paradajok
- 80 g zelených olív bez kôstok Baresa
- 1 konzerva krájaných lúpaných paradajok Freshona
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 1 citrón
POSTUP
POTREBUJEME
- plech alebo zapekaciu misu
- panvicu s vyšším okrajom
Pečené morčacie stehná
Umyté a osušené morčacie stehná osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Posypeme tymianom a rozmarínom a podlejeme vínom. Pečieme ich v rúre pri 200 °C približne 1 hodinu domäkka. Každých 20 minút polievame výpekom, aby zostali stehná šťavnaté. Pred servírovaním oberieme mäso od kostí.
Caponata – dusená zelenina
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a orestujeme na rozohriatej panvici s olivovým olejom dozlatista. Umytú a očistenú tekvicu nakrájame na menšie kocky a pridáme k orestovanému základu. Ochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme štipľavú papričku zbavenú semienok a nasekanú nadrobno, nakrájané cherry paradajky a olivy. Restujeme, kým zelenina trochu nezmäkne. Potom prilejeme paradajky z konzervy a dusíme na miernom ohni asi 10 minút. Na záver pridáme nahrubo nasekané lístky bazalky a pár kvapiek olivového oleja.
Servírovanie
Morčacie mäso podávame s dusenou zeleninou. Na záver ozdobíme lístkami bazalky, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.