0
1
Treska na pare so zeleninou a šafranovou omáčkou

Treska na pare so zeleninou a šafranovou omáčkou

45 min
4 porcie

Suroviny

  • 100 g zemiakov
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • 100 ml bieleho vína
  • 50 ml bieleho vínneho octu
  • 3 väčšie šalotky
  • štipka šafranu
  • 600 g filety z tresky
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja Primadonna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g cukety
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 vetvička čerstvej bazalky
  • 2 lyžice masla Pilos

Potrebujeme

hrniec, panvicu, parný hrniec


POSTUP

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Po uvarení zemiaky scedíme.

Biele víno, ocot, najemno nakrájanú šalotku a šafran so štipkou soli necháme variť v hrnci. Varíme, kým omáčka zredukuje svoj objem na polovicu. 

Rybie filety osolíme a okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, vložíme do parného hrnca a varíme na pare asi 8 minút podľa hrúbky filiet.

V panvici s rozpáleným olivovým olejom orestujeme plátky cesnaku. Pridáme cuketu nakrájanú na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a krátko opražíme. Následne prihodíme  varené zemiaky, cherry paradajky prekrojené na polovicu a lístky bazalky. Krátko premiešame a vypneme plameň. Šafranovú omáčku na konci zjemníme kockami studeného masla, ktoré v omáčke miešame do rozpustenia.


Servírovanie

Restovanú zeleninu prelejeme šafranovou omáčkou, pridáme tresku a ozdobíme lístkami bazalky.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať