0
2
Hamburská falošná sviečkovica s hrnčekovými knedľami

Hamburská falošná sviečkovica s hrnčekovými knedľami

3 h 0 m
4 porcie

amburská sviečkovica

  • 1 kg hovädzej falošnej sviečkovice
  • 100 g anglickej slaniny vcelku Pikok
  • 130 g mrkvy
  • 125 g petržlenu
  • 65 g zeleru
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • repkový olej Vita D'or
  • 100 g cibule
  • 1 lyžička kryštálového cukru Castello
  • 6 bobkových listov Kania
  • 15 guľôčok nového korenia Kania
  • 20 guľôčok čierneho korenia Kania
  • 2 lyžice plnotučnej horčice Kania
  • 750 ml hovädzieho vývaru
  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos
  • 2 lyžice hladkej múky Castello
  • šťava z ½ citróna
  • 50 g masla Pilos
  • 70 g kyslých uhoriek Cornichons Freshona
  • čerstvá petržlenová vňať

 

Hrnčekové knedle

  • 4 biele žemle
  • 50 g masla Pilos
  • 50 g delikatesnej šunky Dulano
  • hrsť petržlenovej vňate
  • soľ Castello
  • 2 hrnčeky hrubej múky Castello
  • 2 hrnčeky mlieka Pilos
  • 2 vajíčka
  • 50 g šampiňónov
  • ½ lyžice bravčovej masti Pikok

POSTUP

POTREBUJEME

  • špagát
  • plátno
  • mixér

 

Hamburská sviečkovica

Polovicu slaniny nakrájame na dlhé kúsky a necháme zamraziť. Zvyšnú slaninu nakrájame na kocky. Zo 60 g mrkvy a 60 g petržlenu pripravíme rezance a zo zbytku koreňovej zeleniny kocky. Mäso prešpikujeme zmrznutou slaninou, zviažeme špagátom, osolíme, okoreníme a v panvici s rozpáleným olejom sprudka opečieme zo všetkých strán.

V stredne veľkom hrnci rozohrejeme olej, osmažíme na ňom kocky slaniny, pridáme kocky koreňovej zeleniny, najemno nasekanú cibuľu a restujeme dozlatista. Potom zeleninu ochutíme cukrom a necháme trochu skaramelizovať.

Medzitým zabalíme do plátna bobkové listy, nové korenie, celé korenie a zviažeme špagátom. K restovanej zelenine pridáme horčicu, zalejeme vývarom, pridáme opečené mäso, divoké korenie v plátne a dusíme do mäkka. Hrniec môžeme nechať na miernom plameni alebo ho vložiť do rúry vyhriatej na 150 – 160 °C na asi 2,5 hodiny. Hotové mäso a plátno s korením vyberieme zo základu, do ktorého pridáme múku rozmiešanú v smotane. Po chvíli prilejeme citrónovú šťavu a necháme variť 10 - 15 minút. Potom rozmixujeme, hladkú omáčku nalejeme naspäť do čistého hrnca a zjemníme lyžicou masla. V panvici rozohrejeme maslo, na ktorom orestujeme zeleninu a kyslé uhorky nakrájané na rezance.

 

Hrnčekové knedle

Žemle nakrájame na menšie kocky, osmažíme na masle a preložíme do misy. Pridáme šunku nakrájanú na kocky, nasekanú petržlenovú vňať a soľ. Z múky, mlieka a žĺtkov pripravíme hladké cesto. Šampiňóny nakrájame na kocky a orestujeme v panvici s rozohriatou masťou, pridáme k žemli a prelejeme pripraveným cestom. Z bielkov vyšľaháme sneh a zapracujeme do cesta. Hrnčeky vymažeme masťou, vysypeme múkou a naplníme pripraveným cestom asi 2 cm pod okraj. Potom vložíme do hrnca s vriacou vodou a pod pokrievkou varíme asi 25 minút. Knedle vyklopíme z hrnčekov a nakrájame na plátky.

 

Servírovanie

Hamburskú sviečkovicu s hrnčekovou knedľou podávame ozdobenú petržlenovou vňaťou.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info