0
3
Pečené zemiaky s pikantnou bravčovou krkovičkou

Pečené zemiaky s pikantnou bravčovou krkovičkou

2 h 0 m
4 porcie
  • 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti, v celku
  • 150 g ostrého kečupu Mikado
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 30 g zázvoru
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky Mikado
  • 1 štipľavá paprička
  • 2 lyžice sójovej omáčky Mikado
  • 2 lyžice medu Marlene
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania

Príloha

  • 400 g zemiakov
  • olivový olej Primadonna
  • 1 menší baklažán
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

Potrebujeme 

  • kuchynský špagát
  • zapekaciu misu s pokrievkou 
  • plech na pečenie
  • papier na pečenie

 

Najskôr pripravíme marinádu – kečup zmiešame s nadrobno nasekaným cesnakom, štipľavou papričkou a zázvorom, mletou paprikou, sójovou omáčkou a medom. Krkovičku rozdelíme na 2 rovnako veľké časti a každú previažeme špagátom.

Kúsky krkovičky preložíme do zapekacej misy, okoreníme, osolíme a dôkladne potrieme marinádou. Prikryjeme pokrievkou a marinujeme v chladničke minimálne 4 – 5 hodín (ideálne celú noc).

Marinovanú krkovičku pečieme domäkka pod pokrievkou v rúre vyhriatej na 140 °C. Po približne 1,5 hodine odstránime pokrievku a pečieme dozlatista. Ak sa marináda pripaľuje, môžeme krkovičku počas pečenia podliať trochou vody alebo vývaru. Po upečení odstránime z krkovičky špagát.

Príloha

Neošúpané zemiaky umyjeme, nakrájame na mesiačiky a preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C domäkka a do chrumkava (asi 25 minút). Hneď potom ako upečené zemiaky vyberieme z rúry, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.

Baklažán umyjeme, nakrájame na kolieska a opečieme z oboch strán na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Na záver ochutíme soľou.

Servírovanie

Na plátky nakrájanú krkovičku podávame s baklažánom a pečenými zemiakmi. Dozdobíme petržlenovou vňaťou. Výpek servírujeme v samostatnej miske.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info