Pečené zemiaky s pikantnou bravčovou krkovičkou
- 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti, v celku
- 150 g ostrého kečupu Mikado
- 4 strúčiky cesnaku
- 30 g zázvoru
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Mikado
- 1 štipľavá paprička
- 2 lyžice sójovej omáčky Mikado
- 2 lyžice medu Marlene
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
Príloha
- 400 g zemiakov
- olivový olej Primadonna
- 1 menší baklažán
- čerstvá petržlenová vňať
Postup
Potrebujeme
- kuchynský špagát
- zapekaciu misu s pokrievkou
- plech na pečenie
- papier na pečenie
Najskôr pripravíme marinádu – kečup zmiešame s nadrobno nasekaným cesnakom, štipľavou papričkou a zázvorom, mletou paprikou, sójovou omáčkou a medom. Krkovičku rozdelíme na 2 rovnako veľké časti a každú previažeme špagátom.
Kúsky krkovičky preložíme do zapekacej misy, okoreníme, osolíme a dôkladne potrieme marinádou. Prikryjeme pokrievkou a marinujeme v chladničke minimálne 4 – 5 hodín (ideálne celú noc).
Marinovanú krkovičku pečieme domäkka pod pokrievkou v rúre vyhriatej na 140 °C. Po približne 1,5 hodine odstránime pokrievku a pečieme dozlatista. Ak sa marináda pripaľuje, môžeme krkovičku počas pečenia podliať trochou vody alebo vývaru. Po upečení odstránime z krkovičky špagát.
Príloha
Neošúpané zemiaky umyjeme, nakrájame na mesiačiky a preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C domäkka a do chrumkava (asi 25 minút). Hneď potom ako upečené zemiaky vyberieme z rúry, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
Baklažán umyjeme, nakrájame na kolieska a opečieme z oboch strán na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Na záver ochutíme soľou.
Servírovanie
Na plátky nakrájanú krkovičku podávame s baklažánom a pečenými zemiakmi. Dozdobíme petržlenovou vňaťou. Výpek servírujeme v samostatnej miske.