Bravčové karé na prírodno s ružičkovým kelom a so sušenými paradajkami
Suroviny
- 500 g ružičkového kelu
- soľ Kania
- 1 hrsť sušených paradajok Italiamo
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 800 g bravčového karé
- čierne mleté korenie Kania
- 1 hrsť čerstvého tymianu
- 2 lyžice masla Pilos
- šťava z ½ citróna
- 1 hrsť hoblín parmezánu Pilos
Potrebujeme
- sitko, alobal
POSTUP
Ružičkový kel očistíme, prekrojíme na polovice a oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode dopolomäkka.
Medzitým nakrájame sušené paradajky a cesnak na plátky. Na rozpálenej panvici s olejom krátko orestujeme. Prihodíme tymian a precedený kel. Ochutíme soľou a korením a pridáme 1 lyžicu masla. Opekáme dozlatohneda.
Z mäsa odstránime kožu a nakrájame na hrubšie plátky. Osolíme, okoreníme a opekáme na rozpálenej panvici najskôr tukom dole. Pokvapkáme trochou oleja a opekáme zo všetkých strán dozlatohneda. Pred koncom opekania pridáme 1 lyžicu masla a citrónovú šťavu. Stiahneme z ohňa, pridáme trochu vody a mäso necháme chvíľu odpočinúť v panvici zakryté alobalom..
Servírovanie
Bravčové karé na prírodno servírujeme s ružičkovým kelom a so sušenými paradajkami posypané hoblinami parmezánu.