
Špagety s chorizom, kuracím mäsom a paradajkami
Suroviny
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 štipľavé papričky
- olivový olej Primadonna
- 500 g kuracích pŕs
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 100 ml bieleho suchého vína
- 400 g lúpaných paradajok v konzerve Baresa
- 100 g Choriza extra Dulano Selection
- 300 g špagiet Combino
- čerstvá petržlenová vňať
Ešte budeme potrebovať
- 50 g parmezánu Milbona
Potrebujeme
panvicu, strúhadlo
POSTUP
Cibuľu, cesnak a štipľavú papričku bez jadierok nakrájame nadrobno. V rozpálenej panvici na olivovom oleji orestujeme cibuľu a následne pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky, cesnak a štipľavé papričky. Osolíme, okoreníme a sprudka orestujeme. Podlejeme vínom, pridáme paradajky z konzervy, chorizo nakrájame na menšie kúsky a všetko spolu povaríme. V prípade potreby podlejeme vodou. Pred koncom pridáme uvarené špagety podľa návodu na obale, prisypeme petržlenovú vňať a všetko spolu premiešame.
Servírovanie
Špagety s chorizom, kuracím mäsom a paradajkami podávame so strúhaným parmezánom.