0
2
Pečená treska s paradajkovým pestom, zeleninovým ragú a chipsom

Pečená treska s paradajkovým pestom, zeleninovým ragú a chipsom

2 h 0 m
4 porcie

 

Bazalková pasta

  • 2 hrste nasekanej čerstvej bazalky
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • 50 ml olivového oleja Primadonna

 

Paradajková pasta

  • 100 g sušených paradajok v olivovom oleji Baresa
  • 2 lyžice strúhaného syru Grana Padano
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky
  • 2 lyžice olivového oleja Primadonna

 

Pečená treska

  • 4 filety tmavej tresky
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • hladká múka Castello (na pomúčenie)
  • repkový olej Vita D'or
  • 1 lyžica masla Pilos

 

Zeleninové ragú

  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 80 g bielej suchej fazule Campo Largo (200 g varených)
  • 100 g mrkvy
  • 100 g cukety
  • 1 lyžica masla Pilos

 

Servírovanie

POSTUP

POTREBUJEME

  • mixér

 

Bazalková a paradajková pasta

Všetky ingrediencie na bazalkovú pastu rozmixujeme dohladka. Rovnako pripravíme aj paradajkovú pastu, tá však môže mať hustejšiu konzistenciu.

 

Pečená treska

Filety osolíme, okoreníme a pomúčime z oboch strán.  V rozohriatej panvici s rastlinným olejom pečieme dozlatista. K hotovej rybe po vypnutí plameňa pridáme maslo, ktorým niekoľkokrát mäso pomocou lyžice prelejeme.

 

Zeleninové ragú

Fazuľu uvaríme podľa návodu na obale a mrkvu nakrájanú na kocky do polomäkka. Do rozohriateho hrnca nalejeme vývar, pridáme uvarenú fazuľu, mrkvu a surovú cuketu nakrájanú na kocky. Necháme krátko povariť a pridáme 4 lyžice pripravenej bazalkovej pasty. Ešte krátko povaríme, vypneme plameň a pridáme maslo.

 

Servírovanie

Do hlbokého taniera naložíme zeleninové ragú, na ktoré položíme plátok tresky a prelejeme maslom z opečenej ryby. Na filet ďalej dáme lyžicu paradajkového pesta dozdobíme polosušenými paradajkami, lístkami bazalky a chlebovými chipsami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info