Pečená treska s paradajkovým pestom, zeleninovým ragú a chipsom
Bazalková pasta
- 2 hrste nasekanej čerstvej bazalky
- 1-2 strúčiky cesnaku
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- 50 ml olivového oleja Primadonna
Paradajková pasta
- 100 g sušených paradajok v olivovom oleji Baresa
- 2 lyžice strúhaného syru Grana Padano
- 2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
Pečená treska
- 4 filety tmavej tresky
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- hladká múka Belbake (na pomúčenie)
- repkový olej Vita D'or
- 1 lyžica masla Pilos
Zeleninové ragú
- 100 ml zeleninového vývaru
- 80 g bielej suchej fazule Campo Largo (200 g varených)
- 100 g mrkvy
- 100 g cukety
- 1 lyžica masla Pilos
Servírovanie
POSTUP
POTREBUJEME
- mixér
Bazalková a paradajková pasta
Všetky ingrediencie na bazalkovú pastu rozmixujeme dohladka. Rovnako pripravíme aj paradajkovú pastu, tá však môže mať hustejšiu konzistenciu.
Pečená treska
Filety osolíme, okoreníme a pomúčime z oboch strán. V rozohriatej panvici s rastlinným olejom pečieme dozlatista. K hotovej rybe po vypnutí plameňa pridáme maslo, ktorým niekoľkokrát mäso pomocou lyžice prelejeme.
Zeleninové ragú
Fazuľu uvaríme podľa návodu na obale a mrkvu nakrájanú na kocky do polomäkka. Do rozohriateho hrnca nalejeme vývar, pridáme uvarenú fazuľu, mrkvu a surovú cuketu nakrájanú na kocky. Necháme krátko povariť a pridáme 4 lyžice pripravenej bazalkovej pasty. Ešte krátko povaríme, vypneme plameň a pridáme maslo.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naložíme zeleninové ragú, na ktoré položíme plátok tresky a prelejeme maslom z opečenej ryby. Na filet ďalej dáme lyžicu paradajkového pesta dozdobíme polosušenými paradajkami, lístkami bazalky a chlebovými chipsami.