Marinovaná bravčová krkovička s pivom a citrónom
- 800 g bravčovej krkovičky bez kosti vcelku
- 2 lyžice hrubozrnnej horčice Duc De Coeur
- 200 ml svetlého piva Argus
- 8 strúčikov cesnaku
- 1 citrón
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 2 veľké mrkvy
- 2 veľké petržleny
- 1 pór (iba biela časť)
- 4 lahôdkové cibuľky
- 1 hrsť čerstvých byliniek (mäta, pažítka a bazalka)
POTREBUJEME
- papierové utierky
- grilovaciu panvicu
Marinovaná krkovička
V miske zmiešame horčicu, pivo, 4 roztlačené strúčiky cesnaku a 1/2 citróna nakrájaného na plátky. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Krkovičku nakrájame na asi 2 cm plátky a vložíme do marinády. V chladničke mäso necháme marinovať aspoň 1 hodinu, ideálne aj celú noc.
Namarinované mäso dôkladne osušíme a sprudka opekáme asi 5 minút z každej strany na grilovacej panvici na troche olivového oleja. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Hotové mäso stiahneme z ohňa a na panvici ešte necháme dôjsť.
Restovaná zelenina
Zeleninu očistíme a umyjeme. Mrkvu a petržlen rozkrojíme na štvrtiny, nakrájame na väčšie prúžky a orestujeme na rozpálenej panvici na olivovom oleji. Bielu časť póru nakrájame ich na väčšie kúsky a pridáme restovať k zelenine. Lahôdkové cibuľky rozkrojíme na polovice, nakrájame ich na väčšie kusy a tiež pridáme na panvicu restovať. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a pridáme 4 strúčiky cesnaku nasekané nadrobno. Opekáme dochrumkava asi 10 minút. Na záver pridáme šťavu z 1/2 citróna a bylinky nasekané nadrobno. Zeleninu zľahka premiešame.
SERVÍROVANIE
Na tanier naložíme restovanú zeleninu a navrch položíme grilovanú krkovičku nakrájanú na pásiky. Celé jedlo pokvapkáme olivovým olejom.