7
35
Marinovaná bravčová krkovička s pivom a citrónom

Marinovaná bravčová krkovička s pivom a citrónom

40 min
4 porcie
  • 800 g bravčovej krkovičky bez kosti vcelku
  • 2 lyžice hrubozrnnej horčice Duc De Coeur
  • 200 ml svetlého piva Argus
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1 citrón
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 2 veľké mrkvy
  • 2 veľké petržleny
  • 1 pór (iba biela časť)
  • 4 lahôdkové cibuľky
  • 1 hrsť čerstvých byliniek (mäta, pažítka a bazalka)

POTREBUJEME

  • papierové utierky
  • grilovaciu panvicu

Marinovaná krkovička

V miske zmiešame horčicu, pivo, 4 roztlačené strúčiky cesnaku a 1/2 citróna nakrájaného na plátky. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Krkovičku nakrájame na asi 2 cm plátky a vložíme do marinády. V chladničke mäso necháme marinovať aspoň 1 hodinu, ideálne aj celú noc.

Namarinované mäso dôkladne osušíme a sprudka opekáme asi 5 minút z každej strany na grilovacej panvici na troche olivového oleja. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Hotové mäso stiahneme z ohňa a na panvici ešte necháme dôjsť.

Restovaná zelenina

Zeleninu očistíme a umyjeme. Mrkvu a petržlen rozkrojíme na štvrtiny, nakrájame na väčšie prúžky a orestujeme na rozpálenej panvici na olivovom oleji. Bielu časť póru nakrájame ich na väčšie kúsky a pridáme restovať k zelenine. Lahôdkové cibuľky rozkrojíme na polovice, nakrájame ich na väčšie kusy a tiež pridáme na panvicu restovať. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a pridáme 4 strúčiky cesnaku nasekané nadrobno. Opekáme dochrumkava asi 10 minút. Na záver pridáme šťavu z 1/2 citróna a bylinky nasekané nadrobno. Zeleninu zľahka premiešame.

SERVÍROVANIE

Na tanier naložíme restovanú zeleninu a navrch položíme grilovanú krkovičku nakrájanú na pásiky. Celé jedlo pokvapkáme olivovým olejom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept

Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

  • H
    Hosť
    24. máj 2015, 22:37

    Výborné, veľmi chutné s bylinkami a jemnou citrónovou príchuťou... mňam :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. december 2014, 20:15

    mne to vobec nechutilo, divna chut... som sklamana :(

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. august 2014, 15:37

    musím povedať že je to vynikajúce..5 hviezdičiek z 5..konečne som našla skvelé recepety, a varím skoro každý deň podľa Vás.

    Odpovedať
  • kuchynalidla.sk
    24. júl 2014, 17:03

    Dobrý deň! Mäso pred grilovaním alebo opekaním sušíme preto, aby rozpálený olej na panvici nezačal po pridaní mäsa prskať. Keďže je mäsko v marináde celú noc, všetky chute preniknú dovnútra, takže osušením mäsko o nič nepríde. S pozdravom, Tím Kuchynalidla.sk.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. júl 2014, 00:25

    Mäso počas marinovania vypije tu marinádu keby sme mäso neususili tak by mohlo byť slané...

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info