Pečený králik s batatmi, bylinkami a citrónom
Suroviny:
- 600 g králika
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 200 ml bieleho suchého vína
- čerstvá šalvia
- čerstvý rozmarín
- čerstvý tymian
- 6 strúčikov cesnaku
- 2 bataty
- 4 paradajky
- 1 ½ citróna
- 2 lyžice masla Pilos
- čerstvá rukola
Potrebujeme
plech
POSTUP
Králika naporciujeme, preložíme na plech a ochutíme soľou a korením. Polejeme olejom, podlejeme vínom a posypeme nasekanými bylinkami (šalviou, rozmarínom a tymianom). Pridáme celé strúčiky cesnaku a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 30 minút.
V mise zmiešame bataty nakrájané na mesiačiky s olejom, soľou a korením. Prihodíme paradajky prekrojené na polovice a kolieska citrónu. Prisypeme bylinky (šalviu, tymian a rozmarín). Osolíme, okoreníme, polejeme olejom a zľahka premiešame.
Po 30 minútach pečenia králika, na plech pridáme pripravenú zeleninu a pečieme ďalších 60 minút, kým bude mäso mäkké. Rukolu osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a šťavou z citróna.
Servírovanie
Pečeného králika servírujeme s batatmi, paradajkami a rukolou.