Pikantné grilované kuracie krídelká na mede
Suroviny
Koreniaca zmes
- 2 lyžice sušeného cesnaku Kania
- 2 lyžice štipľavej mletej papriky Kania
- 2 lyžice mletého čierneho korenia Kania
- 2 lyžice sódy bikarbóny
- 2 lyžice soli Kania
Grilované krídelká
- 1,6 kg kuracích krídel
- 2 lyžice masla Pilos
- 2 lyžice worcesterovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice limetkovej šťavy
Tzatziki
- 140 g šalátovej uhorky
- 250 g jogurtu gréckeho typu Pilos
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 vetvička čerstvého kôpru
Príloha
- 2 bagety s cesnakovým maslom
Potrebujeme
misu, gril, liatinovú panvicu
POSTUP
Sušený cesnak, papriku, korenie, jedlú sódu a soľ premiešame a zmesou obalíme kuracie krídelká.
V chladnejšej časti grilu ochutené krídla pomaly grilujeme. Priklopíme veko grilu a pravidelne po 5 minútach kontrolujeme a otáčame.
K hotovému kuraciemu mäsu do grilu pridáme liatinovú panvicu, v ktorej rozpustíme maslo a krátko ho prevaríme s worcestrovou omáčkou, medom a limetkovou šťavou. V pripravenej omáčke obalíme upečené krídelka a necháme ich pod pokrievkou ešte niekoľko minút skaramelizovať.
Tzatziki
Uhorku ošúpeme a nastrúhame nahrubo, osolíme a necháme odkvapkať v sitku. Vodu z uhorky lyžicou vytlačíme. Takto pripravenú uhorku zmiešame s jogurtom, soľou, čiernym korením a nastrúhaným cesnakom. Pridáme citrónovú šťavu, nakrájaný kôpor a dôkladne premiešame.
Servírovanie
Pikantné grilované kuracie krídelká podávame s opečenou bagetou a tzatziki.