
Pečený pstruh s brokolicou, so cherry paradajkami a s mandľami
Suroviny
- 2 pstruhy
- 2 citróny
- čerstvý tymian
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 4 lyžice masla Pilos
- 1 brokolica
- 300 g cherry paradajok (mix farieb)
- 4 strúčiky cesnaku
- zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 hrsť plátkov mandlí
Potrebujeme
plech, papier na pečenie
Postup
Rybám odkrojíme konce chvostov. Do vnútra dáme mesiačiky citróna a tymian. Ryby potrieme olejom, osolíme, okoreníme z oboch strán. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C cca 20 minút. Pred dopečením pridáme k rybám 2 lyžice masla a počkáme kým sa maslo rozpustí. Brokolicu rozoberieme na ružičky, umyjeme a krátko oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Cherry paradajky prekrojíme na polovice. Cesnak nasekáme nadrobno. Lahôdkovú cibuľku nakrájame natenko. Na suchej panvici orestujeme plátky mandlí. Prilejeme olej, prihodíme pripravenú brokolicu, paradajky, cesnak, ochutíme soľou a korením. Premiešame a restujeme. Prihodíme tymian a 2 lyžice masla, ktoré necháme rozpustiť. Podľa potreby osolíme a okoreníme. Na záver pridáme nasekanú cibuľku.
Servírovanie
Pečeného pstruha servírujeme s restovanou zeleninou.