0
1
Pečený pstruh s brokolicou, so cherry paradajkami a s mandľami

Pečený pstruh s brokolicou, so cherry paradajkami a s mandľami

1 h 0 m
2 porcie

Suroviny

  • 2 pstruhy
  • 2 citróny
  • čerstvý tymian
  • olivový olej Primadonna
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 4 lyžice masla Pilos  
  • 1 brokolica
  • 300 g cherry paradajok (mix farieb)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 1 hrsť plátkov mandlí

Potrebujeme

plech, papier na pečenie


Postup

Rybám odkrojíme konce chvostov. Do vnútra dáme mesiačiky citróna a tymian. Ryby potrieme olejom, osolíme, okoreníme z oboch strán. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C cca 20 minút. Pred dopečením pridáme k rybám 2 lyžice masla a počkáme kým sa maslo rozpustí. Brokolicu rozoberieme na ružičky, umyjeme a krátko oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Cherry paradajky prekrojíme na polovice. Cesnak nasekáme nadrobno. Lahôdkovú cibuľku nakrájame natenko. Na suchej panvici orestujeme plátky mandlí. Prilejeme olej, prihodíme pripravenú brokolicu, paradajky, cesnak, ochutíme soľou a korením. Premiešame a restujeme. Prihodíme tymian a 2 lyžice masla, ktoré necháme rozpustiť. Podľa potreby osolíme a okoreníme. Na záver pridáme nasekanú cibuľku.

Servírovanie

Pečeného pstruha servírujeme s restovanou zeleninou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať