Pikantné kuracie krídelká s batatmi a jogurtovým dipom
Suroviny
Pikantné krídelká
- 800 g kuracích krídel
- 2 lyžice paradajkového pretlaku Kania
- 1 lyžica plnotučnej horčice Kania
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica mletej štipľavej papriky Kania
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- šťava z 1 citróna
- 1 nastrúhaný strúčik cesnaku
Bataty a šalát
- 500 g batatov
- šťava z 1 citróna
- 100 g šalátu mix
Jogurtový dip
- 1 hrsť čerstvých byliniek (bazalka, mäta, pažítka)
- 250 g gréckeho jogurtu Pilos
- šťava z ½ citróna
- 1 nastrúhaný strúčik cesnaku
Potrebujeme
- strúhadlo, potravinársku fóliu, veľký plech, papier na pečenie
POSTUP
Pikantné krídelká
Kuracie krídla dôkladne obalíme v marináde, ktorú pripravíme zmiešaním všetkých ostatných surovín. Prikryjeme fóliou a aspoň 30 minút marinujeme v chladničke. Potom ich dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C.
Bataty a šalát
Bataty umyjeme, nakrájame na väčšie kusy, pokvapkáme olejom, šťavou z polovice citróna, osolíme, okoreníme a premiešame. Pridáme ich na plech s krídlami a pokračujeme v pečení ďalších cca 45 minút.
Šalát ochutíme olejom, šťavou z polovice citróna, soľou a korením.
Jogurtový dip
Dip pripravíme zmiešaním najemno nasekaných byliniek a ostatných surovín. Dochutíme soľou a korením.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme pikantné krídelká aj s batatmi a prelejeme výpekom. Pridáme šalát a dip, ktorý podávame v samostatnej miske.