0
2
Rump steak plnený pestom zo sušených paradajok

Rump steak plnený pestom zo sušených paradajok

1 h 0 m
4 porcie
  • 4 rump steaky
  • 8 cherry paradajok
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 lyžice pesta rosso Baresa
  • 8 plátkov Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
  • 2 plátky plnotučného syra Wiesenländer Milbona
  • 8 lístkov bazalky
  • rastlinný olej Promienna
  • 8 menších zemiakov
  • 200 g póru
  • balsamico Acentino
  • štipka kryštálového cukru Castello
  • 125 g rukoly

Postup

POTREBUJEME

  • tĺčik na mäso
  • potravinovú fóliu
  • kuchynský špagát
  • 2 plechy
  • panvicu s pokrievkou

Cherry paradajky rozrežeme na polovice a poukladáme ich vedľa seba reznou stranou nahor na plech. Ochutíme ich soľou, korením, pokvapkáme olivovým olejom a sušíme vo vyhriatej rúre pri 80 °C približne 45 – 50 minút.

Umyté a osušené steaky naklepeme a presekneme aj šľachy po stranách. Ochutíme soľou, korením a potrieme pestom. Vždy do 2 plátkov šunky zabalíme ½ plátku syra a položíme na mäso. Na záver pridáme lístky bazalky. Rolády zvinieme, zviažeme špagátom, osolíme a okoreníme. Opečieme ich po všetkých stranách na panvici s rozohriatym rastlinným olejom. Potom ich aj s výpekom preložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 130 °C približne 10 minút. Hotové rolády prikryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočívať. Potom odstránime špagát a nakrájame ich na plátky.

Umyté neošúpané zemiaky uvaríme vo vriacej  osolenej vode domäkka. Necháme vychladnúť a rozrežeme ich po dĺžke na polovice. Zemiaky položíme reznou stranou na panvicu s rozohriatym rastlinným olejom a opečieme dozlatista. Ochutíme soľou. Umytý a osušený pór nakrájame na rezance a pridáme na panvicu k opečeným zemiakom. Podlejeme trochou vody, prikryjeme pokrievkou a chvíľu spolu podusíme.

Z balsamica, korenia, soli, cukru a olivového oleja pripravíme dresing.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme rukolu a orestované zemiaky s pórom. Na ne položíme na plátky nakrájanú roládu a dozdobíme sušenými cherry paradajkami. Jedlo na záver pokvapkáme dresingom.

 

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info