Rump steak plnený pestom zo sušených paradajok
- 4 rump steaky
- 8 cherry paradajok
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- extra panenský olivový olej Primadonna
- 4 lyžice pesta rosso Baresa
- 8 plátkov Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
- 2 plátky plnotučného syra Wiesenländer Milbona
- 8 lístkov bazalky
- rastlinný olej Promienna
- 8 menších zemiakov
- 200 g póru
- balsamico Acentino
- štipka kryštálového cukru Belbake
- 125 g rukoly
Postup
POTREBUJEME
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
- kuchynský špagát
- 2 plechy
- panvicu s pokrievkou
Cherry paradajky rozrežeme na polovice a poukladáme ich vedľa seba reznou stranou nahor na plech. Ochutíme ich soľou, korením, pokvapkáme olivovým olejom a sušíme vo vyhriatej rúre pri 80 °C približne 45 – 50 minút.
Umyté a osušené steaky naklepeme a presekneme aj šľachy po stranách. Ochutíme soľou, korením a potrieme pestom. Vždy do 2 plátkov šunky zabalíme ½ plátku syra a položíme na mäso. Na záver pridáme lístky bazalky. Rolády zvinieme, zviažeme špagátom, osolíme a okoreníme. Opečieme ich po všetkých stranách na panvici s rozohriatym rastlinným olejom. Potom ich aj s výpekom preložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 130 °C približne 10 minút. Hotové rolády prikryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočívať. Potom odstránime špagát a nakrájame ich na plátky.
Umyté neošúpané zemiaky uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Necháme vychladnúť a rozrežeme ich po dĺžke na polovice. Zemiaky položíme reznou stranou na panvicu s rozohriatym rastlinným olejom a opečieme dozlatista. Ochutíme soľou. Umytý a osušený pór nakrájame na rezance a pridáme na panvicu k opečeným zemiakom. Podlejeme trochou vody, prikryjeme pokrievkou a chvíľu spolu podusíme.
Z balsamica, korenia, soli, cukru a olivového oleja pripravíme dresing.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme rukolu a orestované zemiaky s pórom. Na ne položíme na plátky nakrájanú roládu a dozdobíme sušenými cherry paradajkami. Jedlo na záver pokvapkáme dresingom.