Pikantné pečené kurča
- 1 celé kurča
- 1 pikantná paprička
- 2 strúčiky cesnaku
- 8 lyžíc sójovej omáčky Mikado
- 3 lyžice oleja Promienna
- 1 lyžička strúhaného čerstvého zázvoru
- 2 lyžice šťavy z limetky alebo citróna
- 2 lyžice trstinového cukru
Potrebujeme
- lis na cesnak
- pekáč
Postup
Kurča dôkladne umyjeme a osušíme. Pikantnú papričku nasekáme nadrobno, cesnak prelisujeme. Všetky suroviny dôkladne zmiešame v miske. Hotovou marinádou potrieme celé kurča a necháme ho marinovať aspoň 2 hodiny, ideálne aj celú noc.
Kurča položíme na pekáč, podlejeme zvyšnou marinádou a podľa potreby aj vodou. Pečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 1 hodinu a 20 minút. Kurča priebežne podlievame výpekom.
Servírovanie
Pikantné pečené kurča môžeme podávať s jazmínovou ryžou.