0
12
Pikantné pečené kurča

Pikantné pečené kurča

1 h 35 m
4 porcie
  • 1 celé kurča
  • 1 pikantná paprička
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 8 lyžíc sójovej omáčky Mikado
  • 3 lyžice oleja Promienna
  • 1 lyžička strúhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lyžice šťavy z limetky alebo citróna
  • 2 lyžice trstinového cukru

Potrebujeme

  • lis na cesnak
  • pekáč

Postup

Kurča dôkladne umyjeme a osušíme. Pikantnú papričku nasekáme nadrobno, cesnak prelisujeme. Všetky suroviny dôkladne zmiešame v miske. Hotovou marinádou potrieme celé kurča a necháme ho marinovať aspoň 2 hodiny, ideálne aj celú noc.

Kurča položíme na pekáč, podlejeme zvyšnou marinádou a podľa potreby aj vodou. Pečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 1 hodinu a 20 minút. Kurča priebežne podlievame výpekom.

Servírovanie

Pikantné pečené kurča môžeme podávať s jazmínovou ryžou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info