Zelenačka s klobásou
Suroviny
- 2 cibule
- 50 g bravčovej masti Pikok
- 5 strúčikov cesnaku
- 500 g kyslej kapusty Chef Select
- 1 lyžička rasce Kania
- 1 lyžica sladkej mletej papriky Kania
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- voda (podľa potreby)
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 2 bobkové listy Kania
- 2 zemiaky
- 4 nožičky klobásy Pikok
- ½ lyžice kryštálového cukru Belbake
Potrebujeme
hrniec, panvicu
POSTUP
Na bravčovej masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Prisypeme rascu, mletú papriku, hladkú múku, opražíme a zalejeme vodou alebo vývarom. Prihodíme kyslú kapustu, ochutíme soľou a korením a na záver pridáme bobkové listy. Premiešame a dusíme pod pokrievkou. Zemiaky nakrájame na kocky. Prihodíme ku kapuste a varíme domäkka.
Klobásu nakrájame na kolieska a opečieme v panvici. Opečenú klobásu prihodíme do polievky, premiešame a chvíľu povaríme. Ochutíme a na záver prisypeme cukor podľa chuti.