Piperade
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 30 g slaniny Pikok
- ½ zelenej papriky
- ½ žltej papriky
- ½ červenej papriky
- soľ Kania
- čili Kania
- 2 paradajky
- 3 vajcia
- 50 g masla Pilos
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 bageta alebo iný druh pečiva
Potrebujeme
- panvicu
Tip: Pozri našu ponuku hrncov a panvíc.
POSTUP
V panvici na oleji orestujeme na plátky nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak. Pridáme 30 g nakrájanej slaniny a papriky na tenké pásiky. Zmes osolíme a medzitým dáme krátko oblanšírovať 2 paradajky. Oblanšírované paradajky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré pridáme do panvice. Ochutíme soľou a štipkou čili korenia. Prilejeme trochu vody a dusíme domäkka. Vareškou v zmesi vytvoríme tri priehlbinky a do každej pridáme celé vajce, tak aby sa vajcia uvarili na konzistenciu volského oka. Stiahneme z ohňa, navrch poukladáme kúsky masla a posypeme petržlenovou vňaťou.
Servírovanie
Piperade podávame s opečenou bagetou.