Mandľové cantuccini
Suroviny
- 115 g trstinového cukru Belbake
- 115 g kryštálového cukru Belbake
- 125 g masla Pilos
- 2 vajcia
- 220 g hladkej múky Belbake
- 30 g mletých mandlí Belbake
- 1 a ¼ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 1 vanilínový cukor Belbake
- štipka soli Kania
- 100 g mandlí Alesto
POSTUP
Oba cukry a zmäknuté maslo zmiešame v mise, kým sa všetky ingrediencie spoja. Pridáme vajcia, múku, mleté mandle, kypriaci prášok, vanilínový cukor a soľ. Spracujeme na jemné lepivé cesto a primiešame kúsky rozdrvených mandlí. Cesto rozdelíme na dva obdĺžniky a uložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
Tip: Aby sme vedeli s cestom jednoduchšie pracovať, ruky si navlhčíme.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 minút, až kým získa bronzovú farbu.
Po upečení necháme na plechu približne 30 minút vychladnúť. Následne cesto pokvapkáme vodou a počkáme 5 minút, kým ho začneme krájať na pásiky.
Každý pásik uložíme na reznú stranu, opäť vložíme do rúry a dopekáme na 130 °C ešte 25 – 30 minút.