Tekvica Hokkaido s koreňovou zeleninou a mletým mäsom
- rastlinný olej Vida D´or
 - 1 stredne veľká červená cibuľa
 - 4 strúčiky cesnaku
 - 2 lyžice zázvoru
 - 1 štipľavá paprička
 - 200 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
 - šťava a kôra z 1 pomaranča
 - morská soľ v mlynčeku Kania
 - čierne korenie v mlynčeku Kania
 - 1 lyžička mletej škorice Mikado
 - 2 lyžice karí Mikado
 - 400 g krájaných lúpaných paradajok Freshona
 - 300 ml bravčového vývaru
 - 400 g tekvice Hokkaido
 - čerstvá petržlenová vňať
 - 600 g mletého bravčového mäsa
 - sušené oregano Mikado
 - 1 vajíčko
 - 1 lyžica sladkej mletej papriky Mikado
 - strúhanka Belbake (podľa potreby)
 
Postup
Potrebujeme
- panvicu s pokrievkou
 - naparovací hrniec
 - strúhadlo
 
Tekvicové ragú
V panvici s rozpáleným olejom restujeme cibuľu nakrájanú nadrobno, cesnak na plátky, zázvor a štipľavú papričku na menšie kúsky.
Po chvíli pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na kocky, podlejeme pomarančovou šťavou, ochutíme soľou, korením a necháme prejsť varom. Potom pridáme škoricu, karí, paradajky z konzervy a podlejeme vývarom. Varíme pod pokrievkou na miernom plameni takmer domäkka.
Tekvicu Hokkaido očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na väčšie kúsky. Pridáme ich na panvicu a dusíme domäkka. Tesne pred dokončením pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru a nasekanú petržlenovú vňať.
Mäsové guľôčky
Mleté mäso zmiešame s oreganom, nasekanou petržlenovou vňaťou, vajíčkom, mletou paprikou, soľou a korením. Podľa potreby prisypeme strúhanku a dôkladne premiešame. Z mäsovej zmesi tvarujeme guľôčky, ktoré ukladáme vedľa seba do olejom vytretého naparovacieho hrnca. Varíme v pare v závislosti od veľkosti asi 10 minút. Hotové guľôčky preložíme do tekvicového ragú.
Servírovanie
Jedlo podávame v hlbokom tanieri. Ako príloha sa hodí ryža, kuskus alebo pita chlieb.
                





 Roman Paulus