Pizza chlieb s bielym jogurtom
Cesto
- 550 g hladkej múky Belbake
- 15 g soli Belbake
- 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
- 22 g čerstvého droždia
- 260 ml vlažnej vody
- 2 lyžice olivového oleja Primadonna
- hrubá múka Belbake (na vaľkanie)
Pizza chlieb
- 275 g vegánskeho mletého Next level Meat
- 1 lyžica nasekanej štipľavej papričky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 lyžica karí korenia Kania
- 3 lyžice nasekaného čerstvého koriandru
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 g krájaných paradajok Freshona
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 200 g balkánskeho syra Pilos
- 1 lahôdková cibuľka
- 150 g bieleho plnotučného jogurtu Pilos
- šťava z 1 limetky
POSTUP
POTREBUJEME
- robot
- valček
Cesto
Všetky suroviny spolu s rozdrobeným droždím zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnúť na chladnom mieste ideálne cez noc. Na druhý deň cesto rozdelíme na 4 časti. Z každej vyformujeme bochník, ktorý necháme ešte podkysnúť. Bochníky vyvaľkáme na 3 – 4 mm tenké placky a vytvarujeme pizza chleby, ktoré vidličkou poprepichujeme. Preložíme ich na olejom vymastený plech a predpečieme v rúre vyhriatej na maximálnu teplotu asi 5 minút.
Pizza chlieb
Vegánske mleté zmiešame s nasekanou štipľavou papričkou, cesnakom, cibuľou, karí korením, dvoma lyžicami nasekaného koriandru a čiernym korením. Zmiešaním krájaných paradajok, olivového oleja, soli a korenia pripravíme omáčku, ktorou potrieme predpečený chlieb. Posypeme ochutenou vegánskou zmesou a rozdrobeným syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na maximálnu teplotu asi 10 minút. Po vybratí posypeme nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.
Servírovanie
Podávame s bielym jogurtom ochuteným limetkovou šťavou, soľou, korením a lyžicou nasekaného koriandru.