Kuracie fricassée so šampiňónmi
Suroviny
- 6 dolných kuracích stehien
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 100 g masla Pilos
- 1 červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 g hnedých šampiňónov
- 1 lyžica hladkej múky Belbake
- štipka sušeného rozmarínu
- 1 bobkový list Kania
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 750 g zemiakov
- 1 hrsť poľného šalátu
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
panvicu, mixér
POSTUP
Kuracie stehná osolíme a okoreníme. Opečieme ich v panvici na masle (50 g) z každej strany dozlatista. Po upečení ich vyberieme a odložíme nabok. Vo výpeku opražíme na plátky nakrájanú cibuľu a nadrobno nasekaný cesnak. Pridáme plátky nakrájaných šampiňónov a restujeme, kým sa odparí všetka tekutina. Prisypeme hladkú múku, jemne opražíme a prilejeme ½ litra vody.
Omáčku ochutíme bobkovým listom, rozmarínom, čiernym mletým korením a soľou. Do panvice vložíme kuracie stehná a necháme cca 30 minút dusiť pod pokrievkou. Uvarené stehná opäť vyberieme, do omáčky prilejeme 150 ml smotany na šľahanie a varíme do zhustnutia. Na záver pridáme do omáčky nasekanú petržlenovú vňať.
Ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky varíme v osolenej vode domäkka. Vodu zlejeme, k horúcim zemiakom prihodíme 50 g masla a rozmixujeme. Prilejeme 50 ml smotany na šľahanie a znova rozmixujeme.
Servírovanie
Kuracie fricassée so šampiňónmi servírujeme so zemiakovou kašou a poľným šalátom.