1
6
Kapor s paprikovou omáčkou

Kapor s paprikovou omáčkou

1 h 30 m
4 porcie
  • 800 g kapra
  • 5 strúčikov cesnaku
  • čerstvá petržlenová vňať
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • hladká múka na obaľovanie
  • slnečnicový olej Promienna
  • 350 g zemiakov
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • olivový olej Primadonna
  • 1 lahôdková cibuľka
  • 2 červené papriky

Potrebujeme

  • mažiar
  • papierové utierky
  • sitko
  • zapekaciu misu
  • potravinovú fóliu
  • tyčový mixér

Postup

Marináda

4 strúčiky cesnaku a 2 lyžice petržlenovej vňate najemno nasekáme a dáme do mažiara. Ochutíme štipkou soli, mletou paprikou a spolu roztlačíme.

Kapor

Kapra očistíme a umyjeme. Mäso narežeme na tenké prúžky, pričom dávame pozor, aby sme neprerezali kožu. Týmto spôsobom narušíme drobné kostičky v mäse a pri jedení nám nebudú prekážať. Filety naporciujeme, okoreníme a iba zľahka osolíme. Potom dôkladne potrieme pripravenou marinádou. Môžeme ju votrieť aj do zárezov. Necháme marinovať (najlepšie cez noc).

Namarinovaného kapra obalíme v múke a vypražíme z oboch strán vo väčšom množstve rozpáleného slnečnicového oleja. Potom ho osušíme od prebytočného tuku na papierových utierkach.

Zemiaky

Zemiaky ošúpeme a varíme v mierne osolenej vode domäkka (asi 20 minút). Potom 300 g z nich scedíme a popučíme (zvyšné zemiaky použijeme na prípravu paprikovej omáčky). Prilejeme teplé mlieko a asi 50 ml olivového oleja. Nakoniec pridáme najemno nakrájanú lahôdkovú cibuľku, osolíme a dôkladne premiešame.

Papriková omáčka

Zvyšné zemiaky prepasírujeme cez sitko. Papriky umyjeme a osušíme. Dáme ich do zapekacej misy a pri teplote 220 °C pečieme asi 20 minút. Akonáhle sú papriky upečené, ešte teplé ich vložíme do misy, ktorú prikryjeme potravinovou fóliou. Papriky necháme spariť (asi na 20 minút). Potom papriky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na prúžky. Prepasírované zemiaky, prúžky papriky a najemno nasekaný strúčik cesnaku dáme do vyššej misy. Prilejeme asi 100 ml vody, osolíme, okoreníme a rozmixujeme. Potom za stáleho mixovania postupne prilievame asi 50 ml olivového oleja.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info