0
12
Kotlíkový morčací guláš

Kotlíkový morčací guláš

1 h 30 m
6 porcií
  • 1 kg morčacieho stehna bez kosti a kože
  • olivový olej Primadonna
  • 3 cibule
  • 13 strúčikov cesnaku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • čerstvý rozmarín
  • 2 lyžice mletej červenej papriky Kania
  • 100 g šampiňónov
  • 100 g hlivy ustricovej
  • 200 ml bieleho suchého vína
  • 425 ml krájaných lúpaných paradajok v konzerve Freshona
  • 1 kg zemiakov
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 1 drevorubačský chlieb

POSTUP

POTREBUJEME

 

  • kotlík

 

V kotlíku rozohrejeme olej, na ktorom restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme najemno nasekaný cesnak, soľ a čierne korenie. Keď je základ dozlatista opečený, do kotlíka vložíme mäso nakrájané na menšie kúsky. Za občasného miešania restujeme do zatiahnutia. Potom postupne pridáme rozmarín nasekaný nadrobno a mletú papriku, premiešame a krátko restujeme. Medzitým huby nakrájame na menšie kúsky, vložíme do kotlíka a dusíme. Prilejeme víno, ochutíme soľou a korením a krátko povaríme, kým sa z vína odparí alkohol. Pridáme paradajky z konzervy, zemiaky nakrájané na menšie kúsky a vodu. Varíme približne hodinu, kým všetko zmäkne.

 

Servírovanie

Guláš podávame posypaný nasekanou lahôdkovou cibuľkou a s krajcom chleba.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať