Kotlíkový morčací guláš
- 1 kg morčacieho stehna bez kosti a kože
- olivový olej Primadonna
- 3 cibule
- 13 strúčikov cesnaku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý rozmarín
- 2 lyžice mletej červenej papriky Kania
- 100 g šampiňónov
- 100 g hlivy ustricovej
- 200 ml bieleho suchého vína
- 425 ml krájaných lúpaných paradajok v konzerve Freshona
- 1 kg zemiakov
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 drevorubačský chlieb
POSTUP
POTREBUJEME
- kotlík
V kotlíku rozohrejeme olej, na ktorom restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme najemno nasekaný cesnak, soľ a čierne korenie. Keď je základ dozlatista opečený, do kotlíka vložíme mäso nakrájané na menšie kúsky. Za občasného miešania restujeme do zatiahnutia. Potom postupne pridáme rozmarín nasekaný nadrobno a mletú papriku, premiešame a krátko restujeme. Medzitým huby nakrájame na menšie kúsky, vložíme do kotlíka a dusíme. Prilejeme víno, ochutíme soľou a korením a krátko povaríme, kým sa z vína odparí alkohol. Pridáme paradajky z konzervy, zemiaky nakrájané na menšie kúsky a vodu. Varíme približne hodinu, kým všetko zmäkne.
Servírovanie
Guláš podávame posypaný nasekanou lahôdkovou cibuľkou a s krajcom chleba.