Zeleninové rizoto s kačacími stehnami
- 2 kačacie stehná
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 200 g guľatozrnnej ryže Golden Sun
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cuketa
- 1 štipľavá paprička
- 100 g cherry paradajok
- 1 lyžička mletej sladkej papriky Kania
- 100 g mrazeného hrášku Chira
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 citrón
- rukola (na ozdobenie)
Postup
Potrebujeme
- wok alebo hlbšiu panvicu
- sitko
Kačacie stehná umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a pečieme pri teplote 180 °C približne 1 hodinu dochrumkava. Upečené kačacie stehná necháme trochu vychladnúť a mäso oberieme od kostí. Mäso aj s kožou nakrájame na menšie kúsky.
Ryžu prepláchneme studenou vodou a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Potom scedíme a necháme odkvapkať.
V hlbšej panvici alebo woku rozohrejeme trochu olivového oleja, na ktorom orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a mrkvu. Ochutíme soľou a korením. Po chvíli pridáme nasekaný cesnak, na malé kocky nakrájanú cuketu a premiešame. Zo štipľavej papričky odstránime jadierka, nasekáme ju nadrobno a pridáme na panvicu. Keď je zelenina orestovaná dozlatista, pridáme nakrájané cherry paradajky a mletú papriku. Krátko spolu orestujeme a prisypeme rozmrazený hrášok. Premiešame a stiahneme z ohňa. Pridáme nakrájané kačacie mäso, scedenú ryžu a nasekanú petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame, ochutíme citrónovou šťavou, prípadne soľou a čiernym korením.
Servírovanie
Kačacie rizoto servírujeme v hlbokom tanieri, ozdobené lístkami rukoly a pokvapkané pár kvapkami olivového oleja a citrónovej šťavy