Brulée palacinky
Suroviny
Palacinky
- 4 vajcia
- 20 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 160 g hladkej múky Belbake
- 400 ml mlieka Pilos
- kôra z ½ citróna
Náplň
- 80 g Zlatého stebla Belbake
- 80 g vanilínového cukru Belbake
- 500 ml mlieka Pilos
- 400 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
Ešte budeme potrebovať
- 50 g prepusteného masla
- 80 g trstinového cukru Belbake
Potrebujeme
panvicu, tyčový mixér, cukrárske vrecko bez špičky, flambovaciu pištoľ
POSTUP
Palacinky
Vajcia zmiešame s cukrom, štipkou soli a múkou dohladka. Postupne prilievame mlieko a na záver do cesta prisypeme citrónovú kôru. Premiešame a necháme chvíľu odležať.
Náplň
Zlaté steblo rozmiešame s vanilínovým cukrom a trochou mlieka dohladka. Prilejeme zvyšné mlieko a smotanu na šľahanie a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a rozmixujeme ho tyčovým mixérom.
Palacinky opekáme na prepustenom masle z oboch strán dozlatista. Naplníme ich krémom, poskladáme a krém nanesieme aj na vrch palacinky. Na záver posypeme trstinovým cukrom a oflambujeme.