2
6
Pomarančovo – čokoládový chlebík

Pomarančovo – čokoládový chlebík

1 h 50 m
10 porcií

Suroviny

Chlebík

  • 5 žĺtkov
  • 250 g kryštálového cukru Belbake
  • 250 g roztopeného masla Pilos
  • 125 g hladkej múky Belbake
  • 125 g polohrubej múky Belbake
  • kôra z 1 pomaranča
  • 5 bielkov
  • štipka soli Kania
  • 125 g horkej čokolády Fin Carré (50 %)
  • 1 pomaranč


Sirup

  • 150 ml pomarančovej šťavy Solevita
  • 150 g práškového cukru Belbake


Poleva

  • 200 g práškového cukru Belbake
  • kôra z 1 pomaranča
  • 40 ml pomarančovej šťavy Solevita

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom metlička, sitko, strúhadlo, robot s nadstavcom lopatka, chlebíkovú formu, papier na pečenie

POSTUP

Cesto

Žĺtky vyšľaháme v robote s cukrom do hustej svetlej peny. Postupne pridávame roztopené maslo a ďalej šľaháme. Prisypeme obe preosiate múky a pridáme nastrúhanú kôru z pomaranča.

Bielky vyšľaháme so štipkou soli dopolotuha. Do cesta pridáme najskôr časť vyšľahaných bielkov, aby sme ho odľahčili, premiešame a pridáme aj zvyšok bielkov. Prihodíme nasekanú čokoládu a znova premiešame.

Na dno chlebíkovej formy vystlanej papierom na pečenie uložíme kolieska pomaranča, pridáme cesto a povrch zarovnáme. V strede cesta urobíme čiaru, aby chlebík rovnomerne narástol. Pečieme ho v rúre vyhriatej na 175 °C približne 50 minút.

Sirup

V kastróle zmiešame pomarančovú šťavu s práškovým cukrom a necháme prevrieť.

Na upečenom vychladnutom chlebíku zrežeme vrch a polejeme ho sirupom.

Poleva

Kým chlebík nasiaknutý sirupom úplne vychladne, pripravíme polevu tak, že z práškového cukru, pomarančovej kôry a pomarančového sirupu alebo šťavy vymiešame hustejšiu hmotu.

Servírovanie

Pomarančovo – čokoládový chlebík podávame ozdobený polevou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    20. jún 2023, 20:42

    Mne ten syrup ostal stáť navrchu a nie a nie vsiaknuť.. Treba ho liať ešte na teplý chlebík? Ja som ho nechala úplne vychladnúť...

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      23. jún 2023, 07:40

      Dobrý deň, po upečení kľudne nechajte chlebík vychladnúť. Pred poliatím sirupom je veľmi dôležité zrezať vrch chlebíka, aby mohol sirup vsiaknuť do cesta. Dajte nám vedieť, či sa podaril. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. február 2023, 14:13

    Najlepší chlebík aký som kedy jedla, odporúčam ❤️

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      20. február 2023, 11:35

      Dobrý deň, ďakujeme za milý komentár. 🥰 Tešíme sa, že Vám chlebík vyšiel a chutil. 😇

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať