Pražská šunka na mede s klinčekmi
Suroviny
- 1 pražská šunka Deluxe
- celé klinčeky
- 200 g medu
- 200 ml červeného likérového vína
- 1 lyžica dijonskej horčice Kania
- 1 lyžica plnotučnej horčice Kania
Ešte budeme potrebovať
- lahôdková cibuľka
Potrebujeme
zapekacia misa, miska
POSTUP
Šunku narežeme na koži tak, aby sme získali štvorčeky, do ktorých zapichneme klinčeky. Takto pripravenú šunku vložíme do zapekacej misy. Do misky prilejeme med, likérové víno, dijonskú a plnotučnú horčicu, premiešame a marinádou šunku prelejeme. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C cca 60 minút dozlatista a priebežne prelievame marinádou. Šunku podáváme nakrájanú na plátky s prílohou podľa vlastného výberu. Nakoniec prelejeme výpekom a ozdobíme lahôdkovou cibuľkou nakrájanou na kolieska.






Roman Paulus