Prírodné kuracie rezne s citrusovou omáčkou a mandľami
Suroviny
- 1 hrsť plátkov mandlí Belbake
- 1 brokolica
- soľ Kania
- olivový olej Primadonna
- 500 g zemiakov
- čierne mleté korenie Kania
- 5 strúčikov cesnaku
- čerstvý tymian
- 800 g kuracích prsných rezňov
- 2 pomaranče
- 2 limetky
- 2 citróny
- 100 g trstinového cukru Belbake
- 80 g masla Pilos
Potrebujeme
panvice, alobal
POSTUP
Mandle opečieme na suchej panvici. Brokolicu rozoberieme na ružičky a oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Precedíme a pokvapkáme olejom.
Zemiaky uvaríme v šupke. Následne ich rozkrojíme na štvrtinky a opečieme v panvici s olejom. Ochutíme soľou a korením. Prihodíme nasekaný cesnak na plátky a čerstvý tymian. Na záver pridáme 30 g masla a oblanšírovanú brokolicu.
Kuracie prsia rozkrojíme na plátky, osolíme, okoreníme a orestujeme na panvici s olejom. Pred koncom do panvice pridáme 30 g masla a panvicu zakryjeme alobalom.
Pomaranče, limetky a citróny odšťavíme. Prelejeme do panvice spolu s trstinovým cukrom. Premiešame a uvaríme omáčku. Po chvíli pridáme 20 g masla, aby sa omáčka zredukovala a zhustla.
Servírovanie
Prírodné kuracie prsia servírujeme s citrusovou omáčkou a opekanými zemiakmi s brokolicou.