0
4
Pstruh na panvici s petržlenovo-ovsenou kašou

Pstruh na panvici s petržlenovo-ovsenou kašou

30 min
4 porcie

Suroviny

  • 100 g celozrnných ovsených vločiek Crownfield
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 70 g čerstvej petržlenovej vňate + na ozdobu
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml hydinového vývaru
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 600 g filiet pstruha lososovitého s kožou
  • olivový olej Primadonna
  • 30 ml vody
  • 1 veľký petržlen

Potrebujeme

kovové sitko, sekací mixér, škrabku na šupiny, papierové utierky 


POSTUP

Ovsené vločky krátko uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Potom ich scedíme a prepláchneme.

Petržlenovú vňať zbavíme stoniek a krátko oblanšírujeme – asi minútu povaríme vo vriacej vode. Potom ju vyžmýkame a nasekáme nahrubo.

V rozohriatom hrnci s lyžicou masla speníme nadrobno nasekaný cesnak. Podlejeme vývarom a pridáme 200 g varených ovsených vločiek. Osolíme, okoreníme a stiahneme z ohňa.

Pstruha zbavíme šupín, kostí, umyjeme, osolíme a okoreníme. Pečieme v rozpálenej panvici s olejem na koži do chrumkava. Potom otočíme, vypneme plameň a necháme v panvici dôjsť.

Do mixéra vložíme vyžmýkanú petržlenovú vňať, 30 ml vody a rozmixujeme najemno. Vmiešame do ovsenej kaše a pridáme lyžicu studeného masla.

Servírovanie

Ovseno-petržlenovú kašu naservírujeme do hlbokého taniera. Na ňu položíme opečenú rybu a ozdobíme na oleji smaženými chipsami z petržlenu a smaženou petržlenovou vňaťou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať