Pstruh na panvici s petržlenovo-ovsenou kašou
Suroviny
- 100 g celozrnných ovsených vločiek Crownfield
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 70 g čerstvej petržlenovej vňate + na ozdobu
- 2 lyžice masla Pilos
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml hydinového vývaru
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 600 g filiet pstruha lososovitého s kožou
- olivový olej Primadonna
- 30 ml vody
- 1 veľký petržlen
Potrebujeme
kovové sitko, sekací mixér, škrabku na šupiny, papierové utierky
POSTUP
Ovsené vločky krátko uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Potom ich scedíme a prepláchneme.
Petržlenovú vňať zbavíme stoniek a krátko oblanšírujeme – asi minútu povaríme vo vriacej vode. Potom ju vyžmýkame a nasekáme nahrubo.
V rozohriatom hrnci s lyžicou masla speníme nadrobno nasekaný cesnak. Podlejeme vývarom a pridáme 200 g varených ovsených vločiek. Osolíme, okoreníme a stiahneme z ohňa.
Pstruha zbavíme šupín, kostí, umyjeme, osolíme a okoreníme. Pečieme v rozpálenej panvici s olejem na koži do chrumkava. Potom otočíme, vypneme plameň a necháme v panvici dôjsť.
Do mixéra vložíme vyžmýkanú petržlenovú vňať, 30 ml vody a rozmixujeme najemno. Vmiešame do ovsenej kaše a pridáme lyžicu studeného masla.
Servírovanie
Ovseno-petržlenovú kašu naservírujeme do hlbokého taniera. Na ňu položíme opečenú rybu a ozdobíme na oleji smaženými chipsami z petržlenu a smaženou petržlenovou vňaťou.