Kaleráby plnené mäsom a kozím syrom
- 4 menšie kaleráby
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 250 g mletého mäsa mix
- 2 strúčiky cesnaku
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 100 g mäkkého kozieho syra Chêne d´argent
- olivový olej Primadonna
- 150 g delaktózovanej kyslej smotany (20%)
- listový šalát podľa chuti
Postup
Potrebujeme
- plech na pečenie
- papier na pečenie
- strúhadlo
Očistené kaleráby uvaríme vo vriacej osolenej vode do polomäkka. Necháme ich vychladnúť.
Potom z nich vydlabeme pomocou lyžičky vnútro tak, aby vznikli „misky“, ktoré môžeme naplniť.
Mleté mäso preložíme do misky, pridáme k nemu nastrúhaný cesnak, soľ, korenie, nasekanú petržlenovú vňať a kozí syr. Dôkladne premiešame.
Vydlabané kaleráby naplníme mäsovo-syrovou zmesou. Potom ich poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút, kým získajú zlatistú farbu.
SERVÍROVANIE
Upečené kaleráby podávame s kyslou smotanou a lístkami šalátu.