0
4
Kaleráby plnené mäsom a kozím syrom

Kaleráby plnené mäsom a kozím syrom

1 h 0 m
4 porcie
  • 4 menšie kaleráby
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 250 g mletého mäsa mix
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 100 g mäkkého kozieho syra Chêne d´argent
  • olivový olej Primadonna
  • 150 g delaktózovanej kyslej smotany (20%)
  • listový šalát podľa chuti

Postup

Potrebujeme

  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • strúhadlo

Očistené kaleráby uvaríme vo vriacej osolenej vode do polomäkka. Necháme ich vychladnúť.

Potom z nich vydlabeme pomocou lyžičky vnútro tak, aby vznikli „misky“, ktoré môžeme naplniť.

Mleté mäso preložíme do misky, pridáme k nemu nastrúhaný cesnak, soľ, korenie, nasekanú petržlenovú vňať a kozí syr. Dôkladne premiešame.

Vydlabané kaleráby naplníme mäsovo-syrovou zmesou. Potom ich poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút, kým získajú zlatistú farbu.

SERVÍROVANIE

Upečené kaleráby podávame s kyslou smotanou a lístkami šalátu.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať