2
28
Pstruh s hráškovým pyré

Pstruh s hráškovým pyré

1 h 15 m
4 porcie
  • 4 čerstvé pstruhy
  • 100 g masla
  • 1 cibuľa
  • 200 g mrazeného hrášku Icefield
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 150 ml vody
  • 120 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 200 g mrkvy
  • 1 lyžica kryštálového cukru Castello
  • 100 g stopkového zeleru
  • 2 lyžice hladkej múky Castello
  • 50 ml prepusteného masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g zemiakov

Potrebujeme

  • sitko
  • tyčový mixér

Hráškové pyré

V hrnci necháme rozpustiť 50 g masla, na ktorom orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme hrášok, osolíme a okoreníme. Po chvíli podlejeme vodou a smotanou. Občas premiešame a uvaríme domäkka. Rozmixujeme tyčovým mixérom a podľa potreby prilejeme trochu smotany na šľahanie. Hráškové pyré prepasírujeme cez sitko do hrnca a zahustíme uvarenými roztlačenými zemiakmi. Dôkladne premiešame a podľa potreby osolíme.

Restovaná mrkva so stopkovým zelerom

Umytú a očistenú mrkvu nakrájame na približne rovnako veľké kúsky. Orestujeme ju na panvici s trochou cukru, 50 ml vody a 30 g masla. Keď začne mrkva mäknúť, pridáme očistený stopkový zeler, ktorý sme nakrájali na približne rovnako veľké kúsky ako mrkvu. Zamiešame a stiahneme z plameňa.

Opekané pstruhy

Umytých a očistených pstruhov zbavíme šupín a pripravíme z nich filety. Filety poprášime hladkou múkou a opečieme ich na panvici na rozpálenom prepustenom masle. Pridáme dva rozpučené strúčiky cesnaku a tymian. Na záver pridáme na panvicu asi 20 g masla a stiahneme z ohňa.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme najskôr hráškové pyré, naň restovanú mrku so zelerom a 2 filety zo pstruha. Na záver jedlo prelejeme výpekom zo pstruha.

 

Trik ako filetovať pstruha na stránke kuchynalidla.sk v kategórii Triky.

Trik ako pripraviť prepustené maslo nájdete na stránke kuchynalidla.sk v kategórii abc varenia.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info