Rybací paprikáš
- 1 kg sumčeka afrického
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- celé čierne korenie Kania
- nové korenie Kania
- 3 bobkové listy Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- hladká múka Belbake (na obaľovanie)
- 1 cuketa
- 1 lyžica mletej sladkej papriky Kania
- 150 ml bieleho suchého vína
- horúca voda alebo vývar
- 100 g mrazeného hrášku
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 1 lyžica masla Pilos
- šťava z ½ citróna
- 4 ciabatty
- čerstvá petržlenová vňať
POSTUP
POTREBUJEME
- veľký kastról
Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej. Postupne doň vložíme cibuľu a strúčiky cesnaku nasekané nadrobno, celé čierne korenie, nové korenie a bobkové listy. Z umytého a osušeného sumčeka pripravíme filety, ktoré zbavíme kože, nakrájame na väčšie kúsky a ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Tip: Ako filetovať rybu, nájdete v kategórii Triky.
Keď je základ orestovaný, kúsky ryby ešte obalíme v múke a vložíme k základu. Podľa potreby pokvapkáme olejom a restujeme do zlatista. Medzitým cuketu nakrájame na malé kúsky. Opečenú rybu poprášime mletou papriku a na miernom ohni ešte krátko restujeme. Prisypeme cuketu, podlejeme vínom a varíme, kým sa z neho odparí alkohol. Prilejeme horúcu vodu alebo vývar, aby bol paprikáš zaliaty. Tesne pred dokončením pridáme rozmrazený hrášok, smotanu na šľahanie, maslo a citrónovú šťavu. Na rozohriatej panvici s olivovým olejom opečieme na krajce nakrájané ciabatty.
Servírovanie
Rybací paprikáš podávame s opečenou ciabattou a posypaný petržlenovou vňaťou.