0
11
Ryžový puding s kokosovým mliekom a mangom

Ryžový puding s kokosovým mliekom a mangom

40 min
4 porcie
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 100 g basmati ryže Golden Sun
  • 550 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 400 ml kokosového mlieka Freshona
  • ½  vanilinového cukru Castello
  • 20 g kryštálového cukru Castello
  • 2 žĺtky
  • soľ Castello
  • 1 mango
  • čerstvá bazalka

Ryžový puding

 

V rozohriatej panvici roztopíme maslo a orestujeme ryžu. Stiahneme plameň, prilejeme 500 ml mlieka a za občasného miešania uvaríme domäkka. Pridáme kokosové mlieko, vanilinový a kryštálový cukor a necháme prejsť varom. Medzitým rozmiešame žĺtky so zvyšným mliekom a spolu so štipkou soli vmiešame do vriacej ryže. Na miernom ohni krátko prehrejeme, aby sa zmes nezačala variť.
Očistené mango nakrájame na kocky. Polovicu kociek rozmixujeme pomocou tyčového mixéra dohladka. 

Servírovanie

Do pohára naservírujeme na kocky nakrájané mango a uvarený ryžový puding. Odložíme do chladničky a necháme schladiť. Potom pridáme vrstvu mangového pyré a dozdobíme lístkami bazalky.  

Tip: Poháre použijeme na studenú variantu. Misku odporúčame pre teplú variantu, kde puding servírujeme ešte teplý.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať