Šalát Waldorf
- 2 stredne veľké jablká
- 200 g bieleho hrozna
- 2 lyžičky hrozienok Suntree
- 200 g zeleru
- 1 balenie rukoly
- 100 g vlašských orechov Alesto
- 3 lyžice majonézy Mikado
- 2 lyžice bieleho jogurtu Pilos
- šťava a strúhaná kôra z citróna
- soľ Belbake
- čierne mleté korenie Belbake
Postup
Zeler ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Z jabĺk vyrežeme jadrovníky a nakrájame ich na tenké mesiačiky. Bobule hrozna prekrojíme na polovice.
Zeler, jablká a hrozno zmiešame vo väčšej mise, pridáme rukolu, nahrubo nasekané orechy a hrozienka, ktoré sme si predtým namočili vo vode.
Z majonézy, jogurtu, lyžičky citrónovej kôry a šťavy si pripravíme dressing, ktorý ochutíme soľou a korením.
Pred podávaním pokvapkáme šalát dressingom.