5
40
Šalát so špargľou, Schwarzwaldskou šunkou a kyslou smotanou

Šalát so špargľou, Schwarzwaldskou šunkou a kyslou smotanou

25 min
2 porcie
  • 200 g kyslej smotany Pilos
  • 8 plátkov Schwarzwaldskej šunky
  • 500 g zelenej špargle
  • 100 g hlivy ustricovej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 6 sušených paradajok v oleji Baresa
  • olivový olej Italiamo
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 100 g mrazeného hrášku Icefield
  • šťava z 1/2 citróna
  • niekoľko lístkov čerstvej mäty

Potrebujeme

  • škrabku
  • sitko a gázu na odstredenie smotany

Šalát

Špargľu očistíme škrabkou do 2/3 dĺžky (hlavičky nešúpeme) a na chvíľu ponoríme do studenej vody. Následne ju v osolenej vriacej vode krátko oblanšírujeme – povaríme asi 2 minúty, aby trochu zmäkla.

Schwarzwaldskú šunku nakrájame na hrubšie pásiky a 2 – 3 minúty restujeme na suchej rozpálenej panvici. Pridáme hlivu nakrájanú na väčšie kúsky, cesnak nakrájaný na tenké plátky a sušené paradajky nakrájané na menšie kúsky. Pokvapkáme trochou olivového oleja, osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

Oblanšírovanú špargľu prekrojíme na polovicu a pridáme restovať na panvicu. Lahôdkovú cibuľku nakrájame nadrobno a spolu s hráškom pridáme k zelenine. Na záver šalát ochutíme trochou šťavy z citróna a premiešame.

Odstredená smotana

Kyslú smotanu prelejeme do sitka vystlaného gázou, položíme nad misku a necháme odstáť asi 1 hodinu. Zo smotany stečie prebytočná tekutina a stane sa hustejšou a lahodnejšou.

Servírovanie

Hotový šalát naložíme na tanier, ozdobíme odstredenou kyslou smotanou a posypeme natrhanými lístkami čerstvej mäty.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    05. jún 2015, 22:48

    Smotana neodstredena, matu sa zohnat nepodarilo. Ale salatik taky, ze aj krpata pojedla :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. máj 2014, 20:18

    ...nemala som doma hlivu, hrášok, mladú cibuľku ani mätu, tak som ich vynechala, všetko ostatné podľa receptu - výsledok: výborný šalátik, ktorý zahrial - príjemná ľahká večera

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. máj 2014, 14:52

    VYNIKAJUCE!!! Najprekvapivejsia je ta chut maty.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. máj 2014, 19:22

    práve som to uvarila :-), v malom množstve ako predjedlo vynikajúce

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. máj 2014, 16:59

    chuti hrozne, vobec tie chute nejako neladia, kebyze do neho pridate nieco ine ako smotanu mozno ale nic moc

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info