Marinované kuracie štvrte so šalátom z grilovanej zeleniny
- 2 kuracie štvrte
- 300 ml svetlého piva Argus
- 2 lyžice medu Confeira
- 1 lyžička celej rasce Kania
- čerstvý tymian
- 6 strúčikov cesnaku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 baklažán
- 4 lahôdkové cibuľky
- 2 strapce kríčkových cherry paradajok (asi 200 g)
- 1 lyžica bieleho vínneho octu Acentino
- 2 lyžice olivového oleja Luccese
- hrsť čerstvej bazalky
Postup
Kuracie stehná
V miske zmiešame pivo, med, rascu, trochu natrhaného tymianu, roztlačené strúčiky cesnaku a dobre premiešame. Umyté a osušené kuracie štvrte na koži zľahka narežeme, osolíme a okoreníme. Vložíme do marinády a necháme marinovať aspoň 1 hodinu.
Namarinované kuracie štvrte necháme odkvapkať a grilujeme z oboch strán na rozpálenom grile prikryté do zlatohneda (asi 30 minút).
Šalát z grilovanej zeleniny
Baklažán nakrájame na tenké kolieska, rozložíme na tácku, poriadne nasolíme a necháme vypotiť. Potom ho osušíme papierovými utierkami a dáme grilovať. Lahôdkové cibuľky rozkrojíme pozdĺžne na polovice a spolu so strapcami paradajok rozložíme na gril. Ochutíme soľou a čiernym mletým korením.
Ugrilovanú lahôdkovú cibuľku nakrájame na väčšie kúsky a vložíme do misy spolu s grilovaným baklažánom a cherry paradajkami. Ochutíme bielym vínnym octom a olivovým olejom, pridáme natrhané lístky bazalky a zľahka premiešame.
Servírovanie
Grilované kuracie štvrte podávame s pripraveným šalátom z grilovanej zeleniny.