0
5
Škubánky s makom a tvarohom na tradičný spôsob

Škubánky s makom a tvarohom na tradičný spôsob

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 1 kg zemiakov
  • morská soľ v mlynčeku Kania    
  • asi 200-250 g hrubej múky Belbake
  • 2 lyžice bravčovej masti Pikok
  • 4 lyžice práškového cukru Belbake   
  • 4 lyžice mletého maku Belbake
  • 4 lyžice tvrdého tvarohu na strúhanie

Potrebujeme

strúhadlo, škrabku na zemiaky, pučidlo

POSTUP

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a varíme v zľahka osolenej vode do mäkka.

Tip: Na škubánky sa najviac hodia múčne zemiaky, teda varný typ C. 

Potom scedíme 2/3 vody a zasypeme múkou. Obracaním koncom varešky niekoľkokrát prepichneme a necháme na miernom ohni pariť asi 20 minút.

Následne zemiaky s múkou popučíme a vareškou vymiešame do hladka. Takto pripravené škubánky tvarujeme lyžicou vymazanou masťou a ukladáme na tanier.

Servírovanie

Škubánky prelejeme roztopenou masťou, posypeme cukrom, makom a strúhaným tvarohom.

Tip: Škubánky môžeme pomastiť aj roztopeným maslom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať