Snehová kokosová torta s malinami
Suroviny
Korpus
- 225 g masla Pilos
- 300 g kryštálového cukru Belbake
- 260 g hladkej múky Belbake
- 1 kypriaci prášok do pečiva Belbake
- 100 g strúhaného kokosu Belbake
- 250 ml kokosového mlieka Freshona
- 120 g bielkov (z cca 4 vajec)
- 1 lyžička soli Kania
Náplň
- 200 g malinového džemu Maribel
- 250 g čerstvých malín
Sneh
- 180 g bielkov (z cca 6 vajec)
- 300 g kryštálového cukru Belbake
Ozdoba
- 50 g strúhaného kokosu Belbake
- 200 g čerstvých malín
Potrebujeme
- robot s nadstavcom lopatka a metlička, tortovú podložku, formu na pečenie s vyberateľným dnom a priemerom 22 cm, papier na pečenie, misku na vodný kúpeľ, flambovaciu pištoľ
POSTUP
Korpus
Maslo s cukrom šľaháme asi 5 minút do peny. Medzitým zmiešame múku, kypriaci prášok a kokos. Do maslovej peny za stáleho miešania striedavo pridávame pripravené sypké suroviny a mlieko.
Tip: Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu, aby sa cesto nezrazilo.
Bielky so soľou vyšľaháme dotuha a vmiešame do cesta.
Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne hodinu.
Náplň
Upečený vychladnutý korpus vyberieme z formy a pozdĺžne prerežeme na polovicu. Spodnú časť potrieme asi tretinou džemu, prikryjeme druhou polovicou korpusu, na ktorú tiež nanesieme cca tretinu džemu. Na tortu tesne vedľa seba úhľadne poukladáme maliny, ktoré prelejeme zvyšným džemom.
Sneh
Bielky spolu s cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli, kým sa cukor úplne rozpustí a zmes je horúca na dotyk. Potom ich v mixéri na najvyšších otáčkach šľaháme do pevného snehu, kým vychladnú. Sneh kopcovito nanesieme na tortu, pomocou lyžice na ňom vytvoríme vzor a oflambujeme.
Tip: Ak flambovaciu pištoľ nemáte, tento krok môžete vynechať.
Ozdoba
Snehovú tortu posypeme kokosom a dozdobíme malinami.
Tip: Pred podávaním necháme stuhnúť v chladničke.