Španielske krokety so sušenou šunkou
Suroviny
Krokety
- 100 g Jamón Serrano Reserva Dulano Selection
 - 80 g masla Pilos
 - 2 lyžice hladkej múky Belbake
 - 300 ml plnotučného mlieka Pilos
 
Trojobal
- 100 g hladkej múky Belbake
 - 2 vajcia
 - soľ Kania
 - 50 ml plnotučného mlieka Pilos
 - 200 g strúhanky Belabke
 - Ešte budeme potrebovať:
 - 1 l slnečnicového oleja na vyprážanie
 
Dresing
- 4 lyžice majonézy Kania
 - ½ lyžičky červenej mletej údenej papriky
 - ½ lyžičky sušeného cesnaku Kania
 - šťava z ½ citróna
 
Potrebujeme
panvicu, potravinársku fóliu, plech
POSTUP
Sušenú šunku Serrano nakrájame nadrobno a opečieme na suchej panvici. Pridáme maslo, hladkú múku a zarestujeme. Postupne prilievame mlieko a vytvoríme hustejší bešamel. Prelejeme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme stuhnúť v chladničke 120 – 180 minút. Pripravíme si trojobal. Z bešamelu vytvarujeme guličky, obalíme v múke, osolenej zmesi vajíčka a mlieka, v strúhanke a opäť vo vajíčku a strúhanke. Krokety necháme stuhnúť v mrazničke po dobu 30 minút. Následne vypražíme v oleji.
Dresing
V miske zmiešame majonézu, mletú údenú papriku, sušený cesnak a šťavu z citróna.
Servírovanie
Španielske krokety so sušenou šunkou podávame s dresingom.
                





 Viktor Nagy