Špargľový šalát
- 300 g bielej špargle
- 300 g zelenej špargle
- soľ Belbake
- 1 a 1/2 lyžičky kryštálového cukru Belbake
- 4 lyžice slnečnicového oleja Promienna
- 2 lyžice balsamica Acentino
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 250 g cherry paradajok
- 4 malé svetlé bagetky
Postup
Špargľu umyjeme a očistíme. Bielu špargľu varíme vo vriacej vode, do ktorej sme pridali 1 lyžičku soli a cukru, približne 15 minút. Zelenú špargľu pridáme do hrnca na posledných 8 minút.
Medzitým si v miske zmiešame olej s 1 lyžicou vody, balsamicom, čiernym korením, ½ lyžičkou soli a zvyšným cukrom. Na záver môžeme k dresingu pridať najemno nasekanú kôprovú alebo feniklovú vňať. Bagetky pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 8 – 10 minút.
Uverenú špargľu vyberieme, opláchneme studenou vodou a osušíme. Poukladáme ju na tanier, posypeme paradajkami nakrájanými na štvrtinky a pokvapkáme dresingom. Podávame s bagetkami.
Video ako ošúpať špargľu nájdete na stránke kuchynalidla.sk v sekcií Triky.