![Špargľový šalát](https://kuchynalidla.sk/storage/app/uploads/public/5fa/c0e/9e7/5fac0e9e73e3a437454609.jpg)
Špargľový šalát
- 300 g bielej špargle
- 300 g zelenej špargle
- soľ Castello
- 1 a 1/2 lyžičky kryštálového cukru Castello
- 4 lyžice slnečnicového oleja Promienna
- 2 lyžice balsamica Acentino
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 250 g cherry paradajok
- 4 malé svetlé bagetky
Postup
Špargľu umyjeme a očistíme. Bielu špargľu varíme vo vriacej vode, do ktorej sme pridali 1 lyžičku soli a cukru, približne 15 minút. Zelenú špargľu pridáme do hrnca na posledných 8 minút.
Medzitým si v miske zmiešame olej s 1 lyžicou vody, balsamicom, čiernym korením, ½ lyžičkou soli a zvyšným cukrom. Na záver môžeme k dresingu pridať najemno nasekanú kôprovú alebo feniklovú vňať. Bagetky pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 8 – 10 minút.
Uverenú špargľu vyberieme, opláchneme studenou vodou a osušíme. Poukladáme ju na tanier, posypeme paradajkami nakrájanými na štvrtinky a pokvapkáme dresingom. Podávame s bagetkami.
Video ako ošúpať špargľu nájdete na stránke kuchynalidla.sk v sekcií Triky.