0
10
Špargľový šalát

Špargľový šalát

30 min
4 porcie
  • 300 g bielej špargle
  • 300 g zelenej špargle
  • soľ Belbake
  • 1 a 1/2 lyžičky kryštálového cukru Belbake
  • 4 lyžice slnečnicového oleja Promienna
  • 2 lyžice balsamica Acentino
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 250 g cherry paradajok
  • 4 malé svetlé bagetky

Postup

Špargľu umyjeme a očistíme. Bielu špargľu varíme vo vriacej vode, do ktorej sme pridali 1 lyžičku soli a cukru, približne 15 minút. Zelenú špargľu pridáme do hrnca na posledných 8 minút.

Medzitým si v miske zmiešame olej s 1 lyžicou vody, balsamicom, čiernym korením, ½ lyžičkou soli a zvyšným cukrom. Na záver môžeme k dresingu pridať najemno nasekanú kôprovú alebo feniklovú vňať. Bagetky pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 8 – 10 minút.

Uverenú špargľu vyberieme, opláchneme studenou vodou a osušíme. Poukladáme ju na tanier, posypeme paradajkami nakrájanými na štvrtinky a pokvapkáme dresingom. Podávame s bagetkami.

Video ako ošúpať špargľu nájdete na stránke kuchynalidla.sk v sekcií Triky.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať