
Mäsové guľky v paprikovej omáčke s jazmínovou ryžou
Suroviny
Ryža
- olivový olej Primadonna
- 250 g jazmínovej ryže Golden Sun
- soľ Kania
Mäsové guľky
- 500 g mletého mäsa
- 1 vajce
- 1 lyžica hladkej múky Belbake
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 lahôdkové cibuľky
- čerstvý rozmarín
- 100 g strúhanky Belbake na obaľovanie
- olivový olej Primadonna
- 1 červená paprika
- 2 bobkové listy Kania
- 1 lyžica červenej mletej papriky Kania
- 3 lyžice masla Pilos
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- šťava z ½ citróna
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
panvica, hrniec
POSTUP
Ryža
V hrnci na olivovom oleji orestujeme ryžu, osolíme, následne zalejeme vriacou vodou, premiešame, zakryjeme pokrievkou a varíme v rúre vyhriatej na 200 °C po dobu 20 minút. Po uvarení ryžu vyberieme z rúry, premiešame a necháme dovariť vo vypnutej rúre, kým dopečieme mäsové guľky.
Mäsové guľky
Do misky pridáme mleté mäso, vajce, múku, soľ, korenie, cesnak, lahôdkovú cibuľku nasekanú nadrobno, rozmarín a všetko spolu premiešame. Zo zmesi vytvoríme guľky, ktoré obalíme v strúhanke a opečieme v rozpálenej panvici na olivovom oleji zo všetkých strán. Lahôdkovú cibuľku, cesnak, očistenú červenú papriku nakrájame a pridáme do panvice k mäsovým guľkám. Prihodíme bobkové listy, vetvičku rozmarínu a pokračujeme v restovaní. Prisypeme červenú mletú papriku, pridáme maslo, premiešame, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme šťavu z ½ citróna a krátko povaríme. Pred koncom prihodíme maslo, petržlenovú vňať a stiahneme z ohňa.
Servírovanie
Mäsové guľky v paprikovej omáčke s jazmínovou ryžou posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.